Política 25/01/2016

Domènech, sobre el referèndum: "Per seure a negociar amb el PSOE no ha d'haver-hi cap línia vermella"

El cap de files d'En Comú Podem avala que Podem Andalusia tingui un "reconeixement" en el grup del Congrés

Sara González / Maria Ortega
2 min
Barcelona en Comú ha fet balanç durant el seu darrer any de trajectòria / FRANCESC MELCION

BarcelonaPer seure a negociar, s'ha de poder parlar de tot. Aquesta és la premissa amb la qual En Comú Podem (ECP) vol que s'afronti la negociació amb el PSOE per explorar una entesa de govern. El líder de la confluència catalana insisteix que el referèndum és la millor opció per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya, i és també la via que va guanyar les eleccions a Catalunya. Tot i això, i en la línia que ja va exposar divendres Podem i ha reiterat aquest dilluns Pablo Iglesias, "s'ha de poder parlar de tot" i escoltar "les propostes" d'altres. Considera, en tot cas, que sí que és "una autopista vermella" que els socialistes es neguin a seure a negociar si es posa sobre la taula la paraula 'referèndum'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Domènech ha fet aquestes declaracions durant el balanç que ha fet Barcelona en Comú del seu darrer any de trajectòria. Hores abans, però, en una entrevista a RAC1 ha afirmat que si Podem i la confluència catalana són dins el govern "hi haurà un referèndum a Catalunya" on es voti a favor o en contra de la independència.

En tot cas, el líder d'ECP ha lamentat que a hores d'ara "no hi ha una negociació" amb els socialistes per explorar un acord de govern. "Seria una bona notícia que n'hi hagués", ha dit. A més, ha assegurat que els agradaria que el PSC "ajudés" a debatre amb el PSOE, ja que el primer secretari, Miquel Iceta, ha expressat "posicions diferenciades". "N'esperem un posicionament més proactiu", ha afirmat. Mentre, la vella guàrdia aposta per un govern del PP en minoria.

Sobre el fet que Podem Andalusia hagi decidit demanar un "reconeixement especial" dins el grup parlamentari de Pablo Iglesias al Congrés, Domènech ha assegurat que li "sembla bé" que s'expressi "aquesta realitat".

stats