Política 22/09/2019

Ajornada la vista prejudicial del TJUE sobre la immunitat de Junqueras

El Suprem no suspendrà la sentència fins a la resolució del tribunal europeu

i
Ernesto Ekaizer
2 min
Ajornada la vista prejudicial del TJUE  sobre la immunitat de Junqueras

MadridLa vista del 14 d'octubre que ve sobre la immunitat d'Oriol Junqueras en qualitat d'eurodiputat electe ha estat ajornada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Segons han assegurat fonts judicials espanyoles a l'ARA, la nova data de la vista se sabrà aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el calendari judicial de l'agenda de vistes del TJUE la data de 14 d'octubre està en blanc. Tot i haver convocat les parts per veure la qüestió prejudicial el 14 d'octubre, fins ara la convocatòria no ha entrat en l'ordre del dia.

"Vam consultar-ho divendres passat al tribunal de Luxemburg i ens van dir que dimecres que ve, dia 25, s'actualitza el calendari i sortiria la data", va revelar ahir Andreu van den Eynde a aquest diari, que no ha rebut notificació sobre l'ajornament.

Amb tot, les fonts consultades asseguren que el TJUE comunicarà una nova data aquesta setmana, un cop ajornada la del 14 d'octubre. A la vista hi assisteixen els lletrats de la defensa i l'acusació, alhora que el Parlament Europeu presentarà al·legacions de caràcter jurídic sobre l'abast de la immunitat.

El tribunal del Procés, però, no tenia intenció, segons les fonts consultades per l'ARA, de suspendre la sentència a l'espera de la decisió i sentència del TJUE sobre la qüestió prejudicial de la immunitat de Junqueras.

Aquestes fonts assenyalen que la sentència del TJUE trigarà mesos i que no es pot suspendre la sentència per a tots els acusats. Tampoc, assenyalen, per a Junqueras, el principal acusat, a qui la Fiscalia sol·licita 25 anys de presó.

La defensa de l'exvicepresident va sol·licitar formalment aquesta suspensió en un escrit presentat la setmana passada, que serà evacuat per interlocutòria del Suprem al començament d'aquesta mateixa setmana. Si bé la defensa de Junqueras havia plantejat elevar la qüestió prejudicial per determinar la protecció de Junqueras davant la situació de presó provisional, anterior a ser elegit eurodiputat, el Suprem va limitar la qüestió al fet que se li va denegar permís penitenciari per sortir de presó i jurar o prometre el seu càrrec d'eurodiputat el 17 de juny del 2019, entenent que és un tema que no afecta l'acusació per rebel·lió contra ell.

stats