Política 12/07/2017

Mayor Oreja afirma que el projecte de ruptura d'ETA "és viu a Catalunya"

L'exministre de l'Interior recorda que la banda terrorista "va néixer per trencar Espanya"

Ara / Acn
1 min
L'HOME QUE CARREGA CONTRA SOCIALISTES I POPULARS  Jaime Mayor Oreja no es mossega la llengua i manté que el procés de pau serveix per enfortir les expectatives electorals de l'esquerra abertzale. Marcant distàncies amb Jorge Fernández Díaz, creu que el ministre va en la "mala direcció".

BarcelonaL'exministre de l'Interior Jaime Mayor Oreja ha relacionat aquest dimecres ETA amb el procés polític català, i en una entrevista a 'OK Diario' ha explicat que el projecte de ruptura de l'organització terrorista amb Espanya "és viu a Catalunya". L'exdirigent del PP ha destacat que ETA "no és només una banda terrorista; és un projecte polític de ruptura". "Va néixer per trencar Espanya", ha afegit. "Ells s'han convertit al País Basc en l'alternativa al PNB i ho hem deixat de ser els constitucionalistes", ha lamentat Mayor Oreja, que ha insistit que "no hi ha final d'ETA". "Hi ha un moment en què ETA ha deixat de matar i de ser l'avantguarda del moviment nacionalista", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A Navarra part del govern és d'ETA. I Catalunya, doncs evidentment es troba en un projecte de ruptura que és el projecte d'ETA", ha opinat l'exministre.

Mayor Oreja ha subratllat que va ser el PP el que va aconseguir acabar amb aquella avantguarda "des de la fortalesa de l'estat de dret". "Vam aconseguir que l'organització gairebé desaparegués", ha assegurat. "Allò va ser el principi del final de l'organització", ha afegit Mayor Oreja, per acabar dient que "l'excés de crueltat i la mobilització social produeix també un efecte en el nacionalisme basc que fa que el PNB i ETA s'abracin un any després".

stats