FULL DE RUTA DEL PROCÉS
Política 07/01/2015

Junqueras afirma que "està a prop de l'acord" perquè Mas convoqui eleccions

El líder d'ERC assegura des del Twitter que el seu partit "no posa cap condició sobre els independents que vagin a les llistes ni als representants de la societat civil que s'hi vulguin sumar"

Ara
1 min
Junqueras condiciona la coalició a una DUI La segona negociació d’una llista unitària

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimecres en dues piulades des del seu compte de Twitter que l'acord amb Artur Mas per celebrar eleccions és proper. Ho ha afirmat després que el president de la Generalitat anunciés que la setmana vinent explicaria com continuarà endavant amb el procés sobiranista, hi hagi o no acord amb els republicans. "Estem a prop de l'acord perquè el MHP [Molt Honorable President] convoqui les eleccions que el país necessita i obtenir així una majoria independentista inapel·lable", ha afirmat en el primer tuit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la segona piulada, el líder d'ERC s'ha referit a la proposta que va expressar el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i que Mas es va fer seva segons la qual el president català podria liderar una candidatura cívica que incorporés els independents i rebés el suport de la societat civil sobiranista mentre que ERC i la CUP confeccionarien llistes de partit. "ERC no posa cap condició sobre els independents que vagin a les llistes ni als representants de la societat civil que s'hi vulguin sumar", ha assegurat Junqueras, disconforme amb la possibilitat que Mas tingui el monopoli dels independents en les eventuals eleccions.

stats