Política 26/10/2019

Un centenar de persones es concentren a Barcelona a favor del “diàleg”

La plataforma Parlem ha organitzat l'acte, que ha comptat amb el suport de Més País

Mireia Esteve
2 min
Un centenar de persones es concentren a Barcelona a favor del “diàleg”

BarcelonaUn centenar de persones –segons la Guàrdia Urbana– s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar "diàleg" als líders polítics. El moviment Parlem ha tornat a sortir al carrer dos anys després de la manifestació del 7 d’octubre, pocs dies després del referèndum de l'1-O. La plataforma ha volgut tornar a concentrar-se a la plaça Sant Jaume de Barcelona -l'any 2017 també ho van fer davant de diversos ajuntaments catalans i de Madrid- amb samarretes de color blanc per reiterar la seva crida al "diàleg i la convivència" dies després que s'hagi publicat la sentència de l'1-O i l'independentisme hagi sortit al carrer per respondre-hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Consideren que la situació política està bloquejada i, per això, un dels portaveus de la plataforma, Alán Barroso, ha posat en valor la concentració d’avui com una manera de "demostrar que hi ha un espai que reclama diàleg i rebutja la crispació". Tot i que ha admès que la concentració no ha aconseguit omplir tota la plaça Sant Jaume com fa dos anys, ha subratllat que el moment és "excepcional" i que per això han volgut sortir una altra vegada al carrer.

La concentració del moviment Parlem a la plaça Sant Jaume.

Entre els representants polítics que han donat suport a la convocatòria, hi ha Més País, el partit d'Íñigo Errejón. Precisament, a la plaça Sant Jaume de Barcelona s'hi han apropat el número u de Més Barcelona, Juan Antonio Geraldes, acompanyat del número 3 de la llista, Raimundo Viejo, i la cap de llista de Més País a la Corunya, Carolina Bescansa. Geraldes ha demanat "dialogar i trobar ponts entre els diferents actors" per resoldre el conflicte català: "Hem de sortir de la dinàmica de trinxera".

Per la seva banda, Bescansa ha rebutjat participar en la manifestació de SCC de demà: "És necessari estendre ponts i no aixecar murs". En aquest sentit, ha apostat perquè després del 10-N es pugui formar un govern a tot l’Estat que "no utilitzi Catalunya com a moneda de canvi". A la concentració també hi havia l’exdiputat de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell; l'exsenador de Podem Óscar Guardingo, i el diputat al Parlament del PSC, Ferran Pedret.

La concentració ha coincidit amb el final de l'acte a la Generalitat que ha aplegat centenars d'alcaldes d'arreu de Catalunya per mostrar el seu rebuig a la sentència de l'1-O. Quan han sortit de Palau alguns dels alcaldes han llençat crits de 'llibertat' davant la Generalitat. Algunes de les persones que ja s'havien acostat a la plaça Sant Jaume amb samarretes blanques els han recriminat que a l'estat espanyol "ja hi ha llibertat" i s'han intercanviat diversos retrets.

stats