Política 15/09/2016

Albiol es reuneix amb el fiscal de l'Audiència Nacional per denunciar la crema de banderes de la CUP

El líder popular considera "perfectament normal" la trobada i nega que estigui "pressionant" la justícia

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Albiol, Levy i la diputada Esperanza García amb la denúncia contra la CUP davant l'Audiència Nacional. ACN

MadridAmb llum i taquígrafs i una roda de premsa posterior. El PP català ja no s'amaga de les pressions a la justícia perquè tinguin en compte els seus desitjos. Xavier García Albiol s'ha reunit aquest dijous amb el fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza, per lliurar-li personalment la denúncia en contra de la CUP per la crema de fotos i banderes durant la manifestació de la Diada convocada sota el lema 'Desobediència'. La reunió ha estat molt "amable", segons ha explicat el mateix Albiol, i ha servit per traslladar-li "la inquietud i preocupació del PP" per l'actuació del partit "de l'encenedor i la gasolina". "Actuarem amb totes les armes de l'estat de dret sempre que qualsevol persona vulgui ofendre", ha assegurat el coordinador de la bancada popular al Parlament en roda de premsa des de Génova.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP no se n'acaba de fiar de l'actuació dels Mossos, que ja estan investigant el tema, i insta la Fiscalia a moure fitxa ràpid. Considera "perfectament normal" la reunió a l'Audiència Nacional i nega que estigui "pressionant" la justícia.

Està previst que la setmana que ve ja surtin els noms de les primeres persones identificades. En concret, les desenes de manifestants que, en finalitzar la mobilització, van cremar uns fullets que s'havien repartit prèviament amb la fotografia del rei espanyol en l'anvers i, en el revers, la primera pàgina de la Constitució espanyola. Veuen més difícil, per ara, identificar els encaputxats que van cremar banderes espanyoles, franceses i europees.

Albiol considera que els fets són constitutius d'un delicte d'injúries a la Corona i ultratges a Espanya, previst i penat en el codi penal. I no apunta només a la CUP, sinó també a Alerta Solidària, Arran, COS, Endavant, Osan i el SEPC, tots els convocants de la manifestació.

També ha traslladat a Zaragoza "la indignació per veure com ningú del Govern ha sigut capaç de condemnar els fets" i se senten "perfectament còmodes " amb els que estan disposats a utilitzar "la violència per aconseguir els seus objectius polítics".

stats