Esports Barça 12/02/2015

Metamorfosi post-Anoeta: el Barça acumula 10 triomfs seguits

Amb el d'aquest dimecres contra el Vila-Real, el Barça encadena una ratxa de 10 triomfs i desperta sensacions de fiabilitat

Ferran Mitjà
Els jugadors del Barça celebren un dels gols contra el Vila-Real / DAVID RAMOS, GETTY IMATGES

BarcelonaDesprés de la derrota d'Anoeta i el rebombori institucional que va provocar –Zubi i el seu nucli dur van abandonar el club, es va filtrar una forta discussió entre Messi i Luis Enrique i Bartomeu va anunciar eleccions anticipades–, el Barça ha encadenat una ratxa de 10 victòries consecutives i ha despertat sensacions pròpies de temporades amb èxits.

Barça 5 - Elx 0 (Copa del Rei): la primera pedra (08/01/2015)

El conjunt català és a prop de la final de la Copa, després de vèncer, aquest dimecres, 3-1 al Vila-Real a l'anada de les semifinals. Precisament en aquesta competició va ser on va iniciar la sèrie de victòries. Amb un partit plàcid al Camp Nou, el Barça va cruspir-se l'Elx en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei.

Barça 3 - Atlétic de Madrid 1 (Lliga): cop d'efecte (11/01/2015)

El club català rebia l'Atlètic de Madrid en un mar de dubtes. Si no es guanyava el partit, el Madrid s'escapava i, més important encara, l'ambient podria haver-se crispat del tot. El Barça va fer un dels millors partits de la temporada, i tot i patir l'última mitja hora, Messi va sentenciar en el temps afegit.

Elx 0 - Barça 4 (Copa del Rei): tràmit enriquidor (15/01/2015)

Amb l'avantatge de 5 gols de l'anada, Luis Enrique va afrontar el partit de tornada de vuitens amb la idea de donar minuts als menys habituals –van descansar Messi, Neymar i Suárez–. Sergi Roberto, Rafinha, Munir, Pedro, Montoya i companyia van aprofitar l'ocasió per golejar. El més destacat del partit va ser un gol de falta de Mathieu.

Deportivo 0 - Barça 4 (Lliga): Messi és Messi (18/01/2015)

Messi va corroborar que havia tornat al seu millor nivell. Si hi havia dubtes sobre les possibilitats que tenia l'argentí de recuperar el to que l'havia convertit en el millor, van esvair-se a Riazor. Després de ser decisiu en els anteriors partits, Leo Messi va sortir de festa major a la Corunya i va culminar un gran partit amb 'hat trick' inclòs.

Barça - Atlètic de Madrid (Copa): no és un miratge (21/01/2015)

Les sensacions d'un Barça recuperat van confirmar-se en el millor escenari possible: al Camp Nou, contra l'Atlètic de Madrid i en els quarts de final de la Copa. Amb un partit rocós, l'equip de Luis Enrique no va deixar d'intentar-ho, amb més ganes que encert. En els minuts finals, però, la constància va premiar el Barça amb un gol de Messi, que després de fallar un penal va capturar el refús d'Oblak per marcar.

Elx 0 - Barça 6 (Copa): trident explosiu (24/01/2015)

No va ser un gran partit col·lectiu del Barça, però va caldre molt poc per doblegar l'Elx amb contundència. La primera part no va ser per recordar. A la segona, però, Messi i Neymar van decidir passar-s'ho bé. Quan van connectar, la davantera del Barça va ser un maldecap per a l'Elx. Els gols van anar caient pel seu propi pes.

Atlètic de Madrid 2 - Barça 3 (Copa): a la contra també en saben (28/ 01/ 2015)

L'eliminatòria era oberta –al Camp Nou només s'havia guanyat 1-0–, i el Barça va matar els de Simeone a fuetejades. Es va avançar l'Atlètic de Madrid als 40 segons, però el Barça tenia clar a què tocava jugar. Amb tres contres letals i un Neymar amb rol de líder els de Luis Enrique van domar la intensitat atlètica.

Barça 3 - Vila-Real 2 (Lliga): toc d'atenció (01/02/2015)

El Barça va aconseguir els tres punts, però es va endur, també, un ensurt. El Vila-Real va llegir bé les situacions per fer mal als catalans. L'equip de Luis Enrique no va ser fiable en tasques defensives. De totes maneres, l'entesa entre Neymar, Messi i un gran Rafinha van polvoritzar els groguets. La davantera va solucionar el partit.

Athletic Club 2 - Barça 5 (Lliga): Messi se santifica a la catedral (08/02/2015)

El Barça va guanyar per primera vegada al Nou San Mamés, després de tres visites. Els de Luis Enrique no van exercir futbol control a Bilbao, però van ser mortífers de tres quarts cap endavant. Messi va fer-ho tot (marcar, assistir, crear i defensar).

Barça - Vila-Real (Copa): la desena (11/02/2015)

Aquest dimecres els blaugranes han arribat a les 10 victòries consecutives, guanyant de manera contundent el Vila-Real, a l'anada de les semifinals de la Copa del Rei. Amb la desena victòria, el Barça se situa molt a prop de la final de la competició del KO, a falta de corroborar la classificació dimecres vinent a La Plana.