Arresten un inspector de la Policia Nacional de Barcelona per dirigir un grup de narcotraficants

L'home, membre de la unitat de drogues i crim organitzat, és un dels onze detinguts en l'operació encapçalada pels Mossos d'Esquadra

Una operació policial dels Mossos d'Esquadra amb la col·laboració de la Policia Nacional ha desarticulat aquest matí un grup de narcotraficants especialitzats en cocaïna que actuava a Catalunya, segons han confirmat a l'ARA fonts amb dades de la investigació. En l'operació s'han arrestat onze persones, incloent-hi un inspector de la Policia Nacional destinat a la unitat de drogues i crim organitzat de Barcelona, segons les mateixes fonts.

La Policia Nacional de Barcelona només confirma que s'ha detingut un membre del seu cos destinat a Barcelona, però no el rang ni la unitat. La prefectura central de la Policia Nacional, a Madrid, afirma que no té cap mena d'informació sobre aquest cas.

Segons ha pogut saber l'ARA, els investigadors sostenen que el policia, força veterà al cos, era un dels caps de la banda de narcotraficants. La col·laboració de la Policia Nacional en l'operació ha sigut tan sols a través de la unitat d'afers interns per fer aquesta detenció. En el marc de l'operació els Mossos d'Esquadra han arrestat deu persones més -nou homes i una dona-, tots ells de nacionalitat espanyola menys un, que és d'origen sud-americà. Se'ls acusa de formar part d'una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna.

En l'operació, que s'ha fet després d'un any d'investigació, s'han escorcollat immobles en vuit municipis, en concret a Barcelona, Girona, Cornellà, Cervelló, Vilanova i la Geltrú, Segur de Calafell, Begues i el Prat de Llobregat. El jutge que duu el cas n'ha decretat secret de sumari.

Just dissabte passat els Mossos van arrestar un altre inspector de la Policia Nacional espanyola, aquest cop per amenaçar amb un revòlver els clients d'una pastisseria del barri de Sarrià de Barcelona.