Atac homòfob al Parc Güell: deu joves agredeixen un home de 52 anys i li roben

És la segona denúncia per violència contra el col·lectiu gai en una setmana

G.G.G.
2 min
Dos manifestants amb la bandera LGTBI amb motiu de la Diada Internacional per l'Alliberament LGTBI+

BarcelonaNova agressió homòfoba múltiple a Barcelona. Una desena de nois van agredir, insultar i robar a un home de 52 anys dissabte a la matinada en un mirador del Parc Güell. Els Mossos d’Esquadra han confirmat a l’ARA que la víctima, que va resultar ferida lleu i que l’endemà va denunciar els fets, va descriure els agressors com a “joves d’entre 20 i 25 anys”. Segons consta a la denúncia, el grup el va agredir a cops de puny i amb empentes, li va proferir insults per la seva condició sexual i li va robar la cartera amb diners en metàl·lic i targetes de crèdit. De moment la policia encara no ha identificat ni localitzat els autors.

És la segona agressió que es fa pública en menys d’una setmana a Barcelona. Dijous passat, durant la revetlla de Sant Joan, una parella de nois de 35 i 37 anys va ser agredida al districte de Gràcia per dues persones. Els fets van tenir lloc cap a les quatre de la matinada i les víctimes, que van denunciar l'atac, van haver de ser traslladades a l’hospital per contusions. En aquest cas els Mossos tampoc han localitzat encara els agressors.

L'Observatori contra l'Homofòbia ha comptat 94 agressions aquest any, sense tenir en compte la d’aquest dissabte al Parc Güell. De fet, les últimes setmanes s’han encadenat uns quants atacs homòfobs. El més brutal va ser la de la platja del Somorrostro, en què cinc homes van apallissar dues parelles d’homes gais i una de les víctimes va haver de ser operada per una fractura a la mandíbula i per la pèrdua de dents. Després d'aquell atac múltiple els Mossos es van mostrar preocupats per la violència “desmesurada i gratuïta” contra el col·lectiu.

Aquest dilluns, amb motiu del Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha condemnat "sense pal·liatius" els atacs homòfobs de les últimes setmanes i s’ha compromès a treballar per "fer front als discursos d'odi i lluitar contra la LGTBIfòbia", així com perquè cap agressió homòfoba quedi impune. Acompanyat per la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, el president ha desplegat a la balconada del Palau la bandera representativa del col·lectiu LGTBI, coneguda popularment com la bandera de l'arc de Sant Martí.

També el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una piulada a Twitter amb una foto de la bandera LGTBI des del balcó del departament. "Tothom té dret a estimar com vulgui i la nostra obligació és garantir-ho".

stats