INFRAESTRUCTURES
Societat 12/02/2011

L'AVE s'acosta a tota velocitat a Barajas en època de retallades pressupostàries

Segons el diari 'Expansión', el ministeri de Foment està fent mans i mànigues per avançar l'obra i poder-la inaugurar aquest any, en lloc del 2012, abans de les eleccions espanyoles

Redacció
2 min

MadridLes retallades pressupostàries han de ser selectives i els projectes estratègics s'han de protegir. Ho va dir José Blanco, i el seu ministeri està seguint la premissa. Segons el diari Expansión, Foment està fent mans i mànigues per avançar les obres per portar l'AVE a la T4 de Barajas. Es tracta d'una obra prevista per al 2012, però fonts del ministeri han indicat al rotatiu madrileny que l'objectiu és forçar la màquina per completar-la aquest 2011: just a temps per inaugurar-la abans de la campanya electoral de les pròximes eleccions espanyoles, en què el PSOE s'ho juga tot i amb les enquestes en contra i que, si es completa la legislatura, seran a finals de febrer o principis de març de 2012.

"Es treballa per avançar-ho a aquest any", ha reconegut un alt càrrec de Foment a Expansión. "L'únic problema és la mobilització dels fons necessaris en plena crisi", hi ha afegit un altre.

Oficialment, José Blanco, que aquest divendres va celebrar en una visita d'obres que s'han guanyat tres mesos sobre el previst en la perforació del túnel de l'AVE entre les estacions madrilenyes de Chamartín i Atocha, es limita a dir que es manté la data del 2012.

El túnel completat ahir és una de les claus per culminar el projecte espanyol de tenir tot l'Estat connectat amb Madrid per via ràpida. Quan entri en servei, permetrà la circulació transversal de trens d'alta velocitat per la Península Ibèrica AVE, i es podran unir totes les línies a través de Madrid sense necessitat de transbordaments. Per Blanco, aquest túnel serà "el nervi central d'Espanya", en paraules de Blanco.

stats