Societat 31/07/2014

Barcelona cedeix a la coordinadora d'entitats l'Harmonia la gestió del casal del barri de Sant Andreu

Amb aquest, ja són 44 els espais cedits pel consistori a entitats de la ciutat

Acn
1 min
Membres de l'Harmonia, a una mobilització de fa dos anys per reivindicar la gestió de l'espai / @Ateneuharmonia

BarcelonaEl districte de Sant Andreu de Barcelona ha cedit a la coordinadora d'entitats l'Harmonia el Casal del barri de Sant Andreu. Feia vuit anys que la coordinadora demanava a l'Ajuntament de Barcelona la gestió de l'espai i aquest dijous a la tarda les dues parts han signat el conveni que cedeix als membres de l'Ateneu l'Harmonia la gestió cívica del casal Fabra i Coats. El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha qualificat "d'estratègic" l'equipament, que potenciarà l'activitat associativa i cultural del barri. El conveni entrarà en vigor en l'1 de setembre i serà vigent fins al 2015. Amb aquest, ja són 44 els espais cedits per l'Ajuntament a entitats de la ciutat.

El Casal de Barri Sant Andreu és un equipament de nova creació que ocupa un dels edificis del recinte fabril de Fabra i Coats que ha estat rehabilitat expressament com a Casal de Barri. La construcció de l'equipament ha tingut un cost de 5,65 milions d'euros. Consta d'una superfície de 2.175 metres quadrats distribuïts en quatre plantes. Compta amb aules per fer tallers, sales polivalents, espai expositiu, bucs d'assaig musical, sala d'informàtica, despatxos per entitats, despatxos de gestió, magatzems i espais de trobada i relació.

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona a través d'un comunicat, el Casal de Barri està destinat a "ser un espai de referència al barri de Sant Andreu com espai de suport i impulsor de l'articulació de la comunitat". Aquest equipament ha de possibilitar la realització d'activitats d'interès social i cultural, l'ús per part de veïns i d'entitats pel desenvolupament de les activitats pròpies i la promoció de la cultura, la creació i de l'associacionisme al barri de Sant Andreu.

stats