Barcelona prepara el segon aniversari del 17-A sense Sánchez ni la casa reial

Tal com han demanat víctimes i familiars, l'homenatge serà auster i no hi haurà parlaments

Barcelona commemorarà dissabte el segon aniversari del 17-A sense la presència confirmada ni del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ni de la casa reial. L'acte, al mosaic del Pla de l'Os, on la furgoneta es va aturar el 17-A, se celebrarà a les deu del matí i consistirà en un minut de silenci i un record senzill a les víctimes mentre sona el 'El cant dels ocells'.

Després, les famílies de les víctimes dipositaran un clavell blanc i més tard ho faran les autoritats. No hi haurà parlaments. De fet, ja fa setmanes que víctimes i familiars dels atemptats terroristes van demanar a les administracions que els homenatges en aquest segon aniversari fossin especialment austers i deixessin el protagonisme als afectats.

En l'homenatge a les víctimes que organitzen l'Ajuntament i la UAVAT, però, sí que tenen previst assistir-hi el president del Govern, Quim Torra, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i els presidents del Congrés, Meritxell Batet, i del Senat, Manuel Cruz, a més de l'alcaldessa, Ada Colau. També hi aniran la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i diversos consellers del Govern, a més de regidors del consistori o el president del Parlament, Roger Torrent.

L'endemà, diumenge, el president del Govern, Quim Torra, té previst fer una ofrena floral al passeig Marítim de Cambrils, on l'any passat es va instal·lar un mosaic per la pau. En aquest cas, l'Ajuntament del municipi no ha organitzat cap acte, però membres del consistori podrien acompanyar Torra.

Més continguts de