Barcelona

La desfilada de Louis Vuitton destrossa un tros de mur del Parc Güell

L'Ajuntament de Barcelona assegura que la firma francesa es farà càrrec del cost de la reparació

ARA
3 min
Turistes al Park Guell

BarcelonaLa desfilada que Louis Vuitton celebrarà el 23 de maig al Parc Güell ha començat amb mal peu. Tal com ha denunciat el Consell Veïnal del Turó de la Rovira, durant els preparatius de l'esdeveniment s'ha destrossat un tros d'un mur del parc que és patrimoni. Una trencadissa que des de l'Ajuntament de Barcelona s'atribueix a "un error humà" durant les tasques de muntatge. Les mateixes fonts, informa l'ACN, asseguren que serà la firma francesa la que es farà càrrec del cost d'una reparació que, preveuen, serà ràpida.

Tot i l'incident, des de l'Ajuntament remarquen que "els preparatius per a l'acte que Louis Vuitton celebrarà al Parc Güell el dia 23 de maig es fan sota estrictes mesures de seguretat per protegir el patrimoni i seguint el pla d'actuació previst". Subratllen que les condicions per a la celebració de l'esdeveniment protegeixen el patrimoni del Parc Güell i no permeten intervencions en elements ornamentals, terres i murs. Tanmateix, admeten que un "error humà" durant les tasques de muntatge de l'acte previst al Parc Güell ha causat danys en un tram de la coronació del mur de pedra proper a l'escala que dona accés a la plaça de la Natura.

Les mateixes fonts indiquen que ja es treballa en la reparació del mur i apunten que quedarà restablert aquesta mateixa setmana, seguint les directrius de Patrimoni. "Conscients del valor patrimonial de l'espai, el Parc Güell i la promotora han revisat i reforçat les mesures de prevenció previstes durant el muntatge de l'acte", asseguren. Des de l'oposició, el portaveu de Junts a l'Ajuntament, Jordi Martí, ha reclamat al govern de Jaume Collboni que presenti una denúncia i una reclamació patrimonial.

Els veïns, amb la mosca al nas

La trencadissa d'aquest tram de mur de pedra no fa sinó agreujar els recels que una part dels veïns del Parc Güell ja tenien amb aquesta desfilada, que entre altres molèsties suposarà que el veïnat de la Salut no pugui aparcar als seus carrers entre el 21 i el 23 de maig. A més, els veïns també es queixen que mentre que el veïnat de Can Baró i el Carmel no pot utilitzar l'aparcament de busos del Parc Güell un cop aquest és tancat a les visites, "Louis Vuitton pot gaudir-ne durant dues setmanes i generar els problemes de trànsit que calgui".

Fa uns dies, els veïns també mostraven preocupació per les alteracions de l'esdeveniment respecte als centres educatius pròxims al Parc Güell. Sobre aquesta qüestió, l'Ajuntament afirma que l'activitat lectiva i l'accés de les famílies de l'alumnat de l'Escola Baldiri Reixac podrà desenvolupar-se "amb normalitat" tant el 22 com el 23 de maig, coincidint amb l'esdeveniment de Louis Vuitton. Tanmateix, també assenyala que quant a l'ús de l'espai fora de l'escola, a l'interior del parc aquest es veurà afectat "de manera excepcional" per la preparació, l'assaig general i la celebració del mateix esdeveniment durant els dos dies. A més, el consistori afirma que la comunitat escolar del Baldiri Reixac haurà d'acabar les activitats a les 18 hores el dia de l'esdeveniment.

Els voltants del Parc Güell són una zona especialment tensionada, on els veïns fa anys que reclamen una millora de la gestió per combatre la massificació turística. Amb aquest propòsit, l'Ajuntament va anunciar fa prop d'un mes que el parc deixaria de vendre entrades presencialment -només es podran comprar per internet- i que allunyaria també els taxis de l'accés principal per facilitar la mobilitat dels veïns.

 

stats