Societat 07/06/2019

Buch convoca l'òrgan per reprendre les negociacions amb els sindicats dels Mossos

El 20 de juny es farà el Consell de la Policia, que no es reunia des del gener, amb els representants antics

P.e.
2 min
El secretari general d'Interior, Brauli Duart, i el conseller, Miquel Buch, a la comissió

BarcelonaEl conseller d'Interior, Miquel Buch, ha decidit convocar el Consell de la Policia, l'òrgan de negociació entre el departament d'Interior i els sindicats dels Mossos, el 20 de juny. El Consell de la Policia, que acostuma a reunir-se cada dos mesos, es va fer per últim cop al gener. Des d'aleshores no s'ha tornat a convocar perquè al març es van fer eleccions sindicals que ara estan judicialitzades per una querella criminal. Això va provocar que, d'entrada, Buch justifiqués que no hi havia "uns representants legitimats" per negociar "mentre no hagi finalitzat aquest procés electoral". Tot i això, el conseller ha anunciat ara que convoca el Consell de la Policia amb els representants sindicals antics, als quals ja se'ls ha acabat el mandat.

Buch ha argumentat que el jutjat, que va fer aturar el recompte del vot per correu de les eleccions, encara no ha resolt la petició de deixar sense efecte aquesta mesura cautelar. A part, en les últimes setmanes els sindicats dels Mossos s'han tornat a mobilitzar perquè reclamaven al departament d'Interior que reprengués les negociacions. La Trisindical, que uneix els sindicats SPC, SME i CAT, ha presentat una querella criminal al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Buch "per negar-se a reunir-se" amb els sindicats de la policia catalana. Representants dels sindicats SAP, SEIME i SICME, així com de la plataforma MosSOS, es van tancar fa un mes a la comissaria de l'Eixample. També el sindicat Uspac va presentar al Parlament una carta dirigida al president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar-li la dimissió del conseller.

Les eleccions sindicals dels Mossos estan judicialitzades després que Uspac presentés una querella criminal contra delegats de SAP-Fepol i funcionaris del departament d'Interior per irregularitats en el vot per correu.

stats