Societat 05/10/2011

31 graus a l'octubre

L'Observatori Fabra ha superat aquest migdia el seu rècord de calor en un mes d'octubre per segon dia consecutiu

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa calorada d'aquests primers dies d'octubre continua batent rècords. Aquest migdia el termòmetre de l'estació automàtica de l'Observatori Fabra ja s'ha enfilat, de moment, fins als 31,5 graus, la temperatura més alta mai assolida en un mes d'octubre al peu del Tibidabo, segons explica un dels seus observadors, Alfons Puertas. Al Fabra s'hi recullen dades des de 1914.

La dada supera la màxima d'ahir, 30,7, que ja havia estat el rècord de l'observatori. Sens dubte, per tant, aquest és l'episodi de calor més important dels últims 100 anys a Barcelona, però diverses estacions de Meteocat amb menys anys de dades també han superat el rècord d'un mes d'octubre. És el cas, per exemple, de les de Fornells de la Selva o la de Viladecans.

Fins ara la calorada més important en un mes d'octubre s'havia registrat el 1997, quan el dia 10 d'octubre el termòmetre també va assolir els 30 graus al Fabra. 2004 o 1983 també han estat de molta calor a l'octubre.

La calorada durarà fins divendres. El cap de setmana les temperatures cauran més de 5 graus, però el fred no s'acabarà d'instal·lar la setmana vinent.

stats