Societat 11/11/2015

Carles Capdevila, premi Marta Mata 2015 per la seva contribució al món de l'educació

L'Associació de Mestres Rosa Sensat en destaca la visió "innovadora i positiva"

Ara
2 min
Carles Capdevila ha estat reconegut per contribuir a millorar l'educació / ARA

BarcelonaCarles Capdevila, director l'ARA, ha estat guardonat aquest dimecres amb el premi Marta Mata 2015, que atorga cada any l'Associació de Mestres Rosa Sensat. El premi reconeix persones particulars que des del seu àmbit i la seva professió hagin fet alguna aportació per millorar l'educació.

De Carles Capdevila, la presidenta de Rosa Sensat, Francina Martí, en destaca la visió "positiva i innovadora". Segons Martí, Capdevila ha aconseguit canviar el discurs habitual en temes d'educació.

"Fins ara, només es parlava d'educació quan hi havia alguna vaga o alguna desgràcia. Sempre en negatiu. Darrerament, els mitjans de comunicació han fet un canvi, i quan es parla d'educació també es parla en positiu. El Carles hi ha tingut molt a veure", reconeix Martí. "La seva visió és més fresca, nova, diferent", assenyala, i afegeix: "Ha posat l'educació de les criatures en primera plana, i ho ha fet sempre en positiu".

La presidenta de Rosa Sensat explica que l'elecció del guanyador és, cada any, molt complicada. "La llista de candidats és molt llarga. Som moltes persones d'àmbits diferents, i costa molt posar-se d'acord. Sempre hi ha molta discussió", revela. Aquest any, però, quan va sortir el nom de Carles Capdevila el consens va ser absolut.

Carles Capdevila, "il·lusionat i honoradíssim"

L'any passat, el guanyador del premi va ser el pedagog i investigador italià Francesco Tonucci, amb qui Capdevila ja ha quedat per celebrar-ho, i a qui va entrevistar en l'últim 'Ara Diumenge'. "Em fa molta il·lusió, em sento honoradíssim", explica el director de l'ARA, que recollirà el premi el proper 24 de novembre a Rosa Sensat, quan també s'entregaran els premis de Pedagogia.

"Em fa especial il·lusió, perquè fa 20 anys que sóc pare, i 16 des que vaig publicar el primer llibre, 'Criatura i companyia'", afegeix Capdevila. Fidel al seu sentit de l'humor, explica que la seva tasca de divulgació ha estat sempre una manera de conciliar vida familiar i laboral: "M'enduc els nens a la feina", bromeja.

Carles Capdevila és llicenciat en filosofia i periodista. Des del 2006 i fins al 2010 va presentar el programa 'Eduqueu les criatures' a Catalunya Ràdio, i el seu llibre 'Criatura i companyia' (La Campana, 1999) va rebre el Premi Pere Quart d'humor i sàtira.

"Ells són petits, educar-los és un repte gran": 10 articles de Carles Capdevila sobre educació

stats