Societat 12/05/2019

Colau es treu l'espina del parc que no va poder inaugurar

Imma Mayol assisteix a l'acte de qui va rebentar-ne un de seu, el 2007, vestida de superheroïna

Maria Ortega
3 min
Colau i Pisarello, a la plaça de les Glòries

BarcelonaLa convocatòria, per sorpresa, d'eleccions generals va agafar a contrapeu molts alcaldes i alcaldesses del país que, com es fa de forma habitual, concentraven les grans inauguracions en el tram final del mandat, a tocar de les eleccions. En el cas de Barcelona, l'equip d'Ada Colau es va quedar amb les ganes de fer la gran festa prevista al parc de la Canòpia, la nova zona verda de la plaça de les Glòries. Hauria sigut la imatge perfecta per encarar una campanya en què els comuns estan posant tots els esforços en reivindicar una ciutat on el verd guanyi espai al gris en un parc aixecat on abans només hi havia cotxes.

Però la llei electoral mana, i a les Glòries l'única cosa que s'hi ha fet ha sigut retirar les reixes perquè els veïns poguessin gaudir del nou espai. La responsable d'Urbanisme, Janet Sanz, això sí, s'ho va fer venir bé per convocar la premsa per parlar dels pla dels Tres Turons i fer-ho, precisament, a les Glòries i hores abans de l'estrena. La foto ja la tenien. La candidata de Barcelona en Comú a l'Ajuntament, Ada Colau, s'ha tret avui l'espina i ha convocat la premsa en un diumenge primaveral en un parc de la Canòpia ple de canalla. I per presentar-hi, precisament, el seu pla per guanyar espais verds i fer una ciutat més a mida dels infants. L'escenari perfecte. La candidata ha fet una crida a fer una "revolució verda" i a guanyar, el mandat que ve, 50 hectàrees de parc –en llocs com la Model o Can Batlló–, que se sumin a les 40 que s'han fet durant aquests quatre anys.

No és, de fet, el primer cop que l'equip de Colau utilitza les Glòries per fer-hi campanya. Els comuns ja s'hi van fer la foto oficial i Colau i Sanz van immortalitzar-se en els tobogans, un dels grans atractius del nou espai. "És molt bonic! Quina pena, durarà poc!", pronosticaven a l'ARA alguns dels primers usuaris del parc el dia de la seva 'inauguració', a principis d'abril. Un mes després –i en cara amb les tanques que protegeixen la gespa, això sí– els pitjors pronòstics no s'han complert. El parc continua sent bonic. Una catifa verda als peus de la torre Agbar. I avui s'ha omplert de membres de Barcelona en Comú –molts, amb els nens.

Per a qui ha sigut regidor del districte de l'Eixample, Gerardo Pisarello, per exemple, avui ha sigut el seu primer dia al parc. Avui, a més, els comuns hi havien muntat activitats per als més petits en el que han batejat com a "canalla en comú".

Mayol, sense rancor

Entre els assistents hi havia, també, qui va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament i candidata d'ICV el 2007, Imma Mayol. Ara és, assegura, militant de Barcelona en Comú i, per tant, ha passat pàgina d'aquell acte de campanya seu que Colau, vestida de superheroïna en defensa del dret a l'habitatge, va boicotejar fa 12 anys. Aquell dia Colau va irrompre per sorpresa i va definir els ecosocialistes, que ara són els seus socis de coalició, com les "forces malignes".

"M'agrada veure-ho acabat; això ho vam començar nosaltres", ha explicat a l'ARA Mayol mentre contemplava la clariana i deixava clar que ara dona tot el suport a Colau, de qui ha ha dit que és la seva candidata. No hi ha rancor.

Mayol seguint l'acte de Barcelona en Comú

Els comuns han tret pit avui per projectes contra la contaminació fets a Barcelona i Madrid, com el que ha permès a l'Estat esquivar la multa de la UE per la contaminació, i s'han reivindicat com el partit que està convençut de la necessitat de plantar cara al cotxe i a la contaminació més enllà de la campanya electoral. També han carregat, especialment, contra l'antiga CiU. Han acusat qui va ser regidor de Medi Ambient en el mandat de Xavier Trias, Joan Puigdollers, d'haver admès que no tenia cap intenció de tirar endavant cap política ambiental a la ciutat.

stats