Homenatge a Companys
Societat 15/10/2011

Generalitat, Ajuntament i Parlament reten homenatge al president Companys

Artur Mas i Xavier Trias presideixen l'acte de restitució de la senyera que Lluís Companys va col·locar al castell de Montjuïc l'any 1936

Ara
1 min

BarcelonaDes de primeres hores del matí el cementiri de Montjuïc ha acollit nombroses persones que han volgut participar a la tradicional ofrena floral al Fossar de la Pedrera, on reposen les restes de Lluís Companys, que va ser afussellat pel fet de ser president de la Generalitat. Una delegació de la Generalitat, encapçalada per Artur Mas, una altra de l'Ajuntament, amb Xavier Trias al capdavant, i una altra del Parlament, amb la presidenta Núria de Gispert, han commemorat el 71 aniversari de l'afusellament del president Companys.

Com a part de l'homenatge es restituirà la bandera que Companys va col·locar com a símbol de la desmilitarització del castell de Montjuïc, el 1936, en un acte presidit per Artur Mas i Xavier Trias. La bandera, que va ser retirada per les tropes franquistes quan van ocupar la ciutat de Barcelona el 26 de gener de 1939, onejarà de forma permanent a l'equipament a partir d'avui.

stats