Societat 20/05/2016

L'Ajuntament de Barcelona no contractarà empreses vinculades a paradisos fiscals

El govern municipal incorpora una clàusula que expulsa de la contractació municipal les empreses que evadeixen impostos

Ara
1 min
El tinent d'alcalde Gerardo Pisarello

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha aprovat un decret d'alcaldia pel qual exigirà a les empreses que optin a alguna licitació pública a explicar si tenen vinculació amb paradisos fiscals, i els prohibirà la seva participació en el cas que realitzin activitats il·legals com blanqueig de capitals i evasió fiscal. En declaracions als mitjans, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat s que el consistori permetrà que les empreses amb vinculació amb paradisos fiscals optin a la contractació pública, però que si s'oculta i l'Ajuntament ho descobreix serà "causa de rescissió immediata" del contracte.

Pisarello ha destacat que el decret contempla com a "clàusula essencial" de la contractació pública que es detalli la relació de les empreses amb els països inclosos en la llista de paradisos fiscals d'Espanya i de la UE.

El tinent d'alcalde ha assegurat que es tracta d'un decret "pioner" a Espanya per a la persecució dels paradisos fiscals, i ha subratllat que el govern municipal ha estat molt rigorós jurídicament per garantir la legalitat de la iniciativa, que es vehicularà a través de la Llei de contractació pública. Ha confiat que la norma permeti incrementar el pes de pimes i cooperatives en la contractació pública i que serveixi a altres ajuntaments de l'Estat a perseguir aquesta pràctica.

Sense caràcter retroactiu

Pisarello ha detallat que la mesura no serà de caràcter retroactiu amb els contractes públics que el consistori ja ha tancat, sinó que s'aplicarà als nous processos de licitació de l'Ajuntament de Barcelona.

stats