Societat 01/08/2019

El professor de la Bisbal denunciat per abusos sexuals, fitxat per coordinar un club de futbol escolar

Mireia Hugas va explicar el seu cas a l'ARA, després de denunciar els tocaments

Ara
1 min
La Mireia lamenta que els abusos també passen a l’escola pública i defensa que cal escoltar i creure’s més els alumnes.

BarcelonaMireia Hugas va trigar vint-i-quatre anys a trobar la valentia per presentar una denúncia per abusos sexuals contra Josep Sors, professor d'educació física a l’Escola Mas Clarà de la Bisbal d’Empordà, tal com va explicar en aquest diari. Ara el club esportiu de futbol Baix Ter de Torroella de Montgrí l'ha fitxat per coordinar l'equip de futbol, després que l'equip de Monells l'apartés com a entrenador arran de la denúncia. Hugas ha explicat a Twitter que el club esportiu ha justificat el fitxatge dient que "les acusacions són falses i que no hi ha cap denúncia".

El club esportiu ha celebrat la incorporació de Sors i li ha atorgat "la màxima confiança". "Quin missatge s'està donant als nens i nenes del club quan es menystenen, minimitzen o inclús es qüestionen els abusos comesos pel seu coordinador?", es pregunta Hugas, que va patir els tocaments continuats de Sors quan era adolescent, l'any 1995, durant les classes extraescolars. Després de molts esforços i de superar la por que no la creguessin, va verbalitzar el que estava passant a casa seva. El centre va apartar el professor temporalment i el va reincorporar quan ella va marxar de l'escola. També va traslladar el cas a l’Ajuntament i al departament d’Ensenyament, que el va arxivar per falta de proves, però no va passar-lo a la justícia.

Una de les motivacions per anar al jutjat de guàrdia tants anys després va ser la seva feina. Treballa com a pedagoga i creia que els hi devia a tots els nois i noies amb qui comparteix el seu dia a dia dins les aules: "Ens hem de creure més els alumnes”.

stats