Els professors substituts s’incorporaran abans que comenci el curs

Un total de 50 famílies podran fer l'escolarització en castellà, segons ha explicat la consellera d'Ensenyament a la roda de premsa d'inici de curs

Tret de sortida a l’inici de curs amb l’ombra allargada de les revàlides. Tot i que la Lomce marca que aquest any ja es començaran a implantar les revàlides –sense aplicació vàlida, a mode de testeig– la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat que aquest any "no canviarà res" i ha transmès "tranquil·litat" a les famílies. Segons marca la Lomce, no serà fins el curs que ve que tinguin aplicació vàlida.

A la roda de premsa d’inici de curs, Ruiz ha explicat que 113 famílies han fet una petició demanant l’ escolarització en castellà, de les quals 50 s’han resolt favorablement i 9 s’han desestimat, des que es va aprovar el decret. La resta estan pendents de resolució. La consellera, però, ha assegurat que el ministeri d’Educació encara no els ha descomptat els 6.000 euros per família corresponents. El Govern ha recorregut totes les peticions.

Una altra de les principals novetats d’aquest curs és que les substitucions dels docents començaran el 8 de setembre. Aquest any el curs comença el 12 de setembre, i, per tant, s’incorporaran dos dies hàbils abans. Això suposarà una despesa d’1,2 milions d’euros, segons ha explicat la consellera.

Més professors i alumnes

A més, hi haurà 798 docents més que el curs 2015-2016, sumant un total de 66.461 docents a tot Catalunya. 

Pel que fa al nombre d’alumnes, el curs es veu marcat per la davallada de P-3 i per l’augment de l’ ESO. Al primer cicle d’infantil hi ha 660 alumnes menys (sumant un total 78.367), mentre que al segon cicle d’infantil s’han registrat 10.616 alumnes menys (sumant un total 218.603). Tot el contrari ha passat a l’ESO, que hi ha hagut un increment de 6.949 alumnes, i es registren un total de 310.454 alumnes.

En un intent de reforçar l’ escola inclusiva, aquest any hi haurà 140 professors més i 360 professionals d’atenció educativa incorporats el curs 2015-2016 tindran continuïtat. Una altra de les novetats d’aquest curs és que a les escoles d’alta complexitat hi haurà 400 docents més.