Societat 22/10/2014

Una quarantena de persones causen destrosses en un centre de serveis socials a Ciutat Meridiana

Segons l'Ajuntament els atacants, que haurien provocat desperfectes materials i insultat els treballadors, havien participat en una manifestació contra un desnonament

Europa Press
1 min
Imatge dels desperfectes causats

BarcelonaUn grup d'unes 40 persones ha atacat aquest dimecres al matí el centre de serveis socials Ciutat Meridiana-Torre Baró-Vallbona de Barcelona, situat a l'avinguda Rasos de Peguera, a Nou Barris. Fonts municipals han explicat a Europa Press que aquest grup procedia d'una manifestació convocada contra un desnonament que s'anava a produir al barri, però que finalment no s'ha realitzat.

Els fets han tingut lloc poc després de les 10 del matí, quan un grup de persones ha irromput al centre i ha llançat bosses d'escombraries i n'ha escampat el contingut pel local i ha proferit crits i insults contra els professionals, alhora que ocasionaven desperfectes materials als ordinadors, mobles i documentació. L'Ajuntament de Barcelona ha condemnat els fets, que ha qualificat d'"agressió a la propietat pública, als professionals del centre i als usuaris", que en el moment de l'atac eren dins de l'equipament.

Segons l'Ajuntament, els treballadors s'han tancat als despatxos i han cridat la Guàrdia Urbana, que ha identificat algunes persones i prepara una denúncia i un atestat per una presumpta infracció penal. L'assalt ha interromput l'activitat normal del centre, que ha hagut de cancel·lar 26 visites previstes per a aquest dimecres. El centre tornarà a obrir dijous, amb vigilància de la Guàrdia Urbana.

stats