Societat 07/01/2015

Sant Andreu denuncia 8 anys de retard en equipaments a les antigues casernes

L'associació de veïns defensa que només s'han acabat 3 dels 12 equipaments previstos

Efe
2 min
L'Hermandad Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona té des de mitjans dels anys 90 la seva seu social a les Casernes de Sant Andreu / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'associació de veïns del barri de Sant Andreu denuncia un retard de 8 anys i mig en la construcció dels equipaments previstos als terrenys que ocupaven les antigues casernes del barri. L'associació de veïns del barri de Sant Andreu de Palomar ha assegurat aquest dimecres en una nota de premsa que és una "vergonya" que no s'hagin ni començat a construir els 1.000 habitatges protegits pendents i que només s'hagin acabat 3 dels 12 equipaments previstos en el projecte aprovat fa 8 anys i mig.

Els tres equipaments acabats són una comissaria, una escola i el CAP de Casernes, que ha servit per repartir en el territori els serveis que ja oferia el centre sanitari de Meridiana, però no per poder ampliar el servei ambulatori. Els equipaments previstos i encara pendents són una guarderia, una residència per a ancians, un poliesportiu, un centre cívic, un alberg per a joves, diferents tipus d'habitatges protegits, una zona verda i altres equipaments per determinar.

Els veïns denuncien que, segons el projecte de l'Ajuntament de Barcelona, tots els equipaments s'haurien d'haver construït en quatre anys i afegeixen que "alguns havien de donar resposta a necessitats que ja eren urgents quan es van aprovar, fa vuit anys i mig".

El Consorci de la Zona Franca ha donat permís per a diferents usos temporals, com les desfilades militars de la Germandat d'Antics Cavallers Legionaris, fet que l'associació de veïns critica, ja que considera que cal donar un ús definitiu al solar i no temporal. "Exigim al propietari, el Consorci de la Zona Franca, que arregli el solar, i a l'Ajuntament i la Generalitat, l'inici immediat de les obres dels habitatges protegits i dels equipaments pendents, prioritzant la guarderia i la residència per a la tercera edat", conclou la nota de l'associació de veïns.

stats