Un sindicat de la Guàrdia Urbana demana personar-se contra Garganté

La UGT lamenta el "silenci" del govern municipal sobre el cas i reclama suport explícit al cos

El sindicat UGT de la Guàrdia Urbana ha comunicat aquest divendres que ha sol·licitat personar-se com a acusació popular en el judici contra el regidor de la CUP de Barcelona Josep Garganté per presumptes coaccions al metge que va atendre un manter ferit. En un comunicat, el sindicat verbalitza el seu "absolut suport" al cos de la Guàrdia Urbana i lamenta "el silenci" de forces polítiques amb responsabilitat a l'Ajuntament. "Tenen el deure moral, polític i democràtic de mostrar suport a la seva policia", reivindiquen, just el dia que l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, preguntada pel cas en un acte a Madrid, ha demanat no "prejutjar" el regidor però ha dit que, en qualsevol cas, la Guàrdia Urbana va actuar com havia d'actuar.

El comissionat de Seguretat del consistori, Amadeu Recasens, ja va assegurar divendres que els agents havien fet "bé" la feina. ERC i PSC s'han mantingut, de moment, al marge del cas i la resta de grups de l'oposició -a excepció de la CUP- havien pressionat Colau perquè es pronunciés sobre el cas i tanqués files en la defensa de la Guàrdia Urbana.

En el comunicat d'aquest dilluns, la UGT critica que tots els representants del govern s'hagin emparat en el fet de no voler fer valoracions fins que no hi hagi sentència i apunten que això "menysprea" la feina del cos. El sindicat també estudiarà, si, finalment, s'accepta la seva personació,  la viabilitat de demanar l a inhabilitació com a regidor de Garganté.