Societat 07/02/2013

PP: "Els toros tornaran a Catalunya al setembre"

Juan Manuel Albendea, president de la comissió de Cultura del Congrés, dóna per fet que la ILP que demana que els toros siguin declarats Bé d'Interés Cultural es convertirà en llei

Ara
1 min
La Monumental, gairebé buida, en la primera corrida de l'última temporada / JORDI PIZARRO

BarcelonaEl president de la comissió de Cultura del Congrés, Juan Manuel Albendea (PP), ha explicat aquest dijous a Efe a Ciudad Rodrigo (Salamanca) que entre el juny i el setembre els toros seran declarats Bé d'Interès Cultural i que, per tant, tornaran a Catalunya.

El ple del Congrés debatrà dimarts vinent una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) després de la presentació de més de 550.000 firmes recollides a iniciativa de la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya perquè la 'festa' dels toros sigui declarada Bé d'Interès Cultural a Espanya.

"Una vegada que els toros passin a ser una festa declarada Bé d'Interès Cultural, les competències seran de l'Estat i es derogaria la llei aprovada pel Parlament de Catalunya que prohibeix les curses de braus", ha argumentat Albendea Pabón, diputat del PP per Sevilla.

Quan el Congrés admeti a tràmit dimarts vinent la ILP, passarà a debatre's i esmenar-se a la comissió de Cultura del Congrés dels Diputats, on serà votada, i passarà al Senat i a la comissió de Cultura de la cambra alta. La majoria absoluta del PP a les dues cambres, i el suport del PSOE a la 'festa' dels toros, fan preveure que el recorregut parlamentari serà un tràmit.

"Penso que la llei pot estar aprovada al juny i, en tot cas, tenint en compte que no hi ha activitat els mesos de juliol i agost, estaria per al setembre", ha explicat Albendea, que ha insistit en la idea que "al setembre tornaran els toros a Catalunya, si es té en compte que aleshores ja hauran estat declarats Bé d'Interès Cultural".

Amb tot, ha apuntat que, perquè hi hagi toros, cal que hi hagi empresaris taurins disposats a organitzar corrides.

stats