Més de 40 anys de presó per la violació múltiple de Sabadell

El judici serà amb quatre dels detinguts però almenys falten tres homes més

3 min
Unes 4.000 persones s'han concentrat a Sabadell per mostrar el rebuig a la violació múltiple

BarcelonaNou homes van acabar detinguts per la violació múltiple del febrer del 2019 en una nau abandonada de Sabadell però seran quatre els que jutjaran la setmana que ve. L’Audiència de Barcelona acollirà dimarts i dimecres vinent un judici per les agressions sexuals en què almenys faltaran tres homes més, segons la Fiscalia. Els quatre acusats, que tenen entre 26 i 32 anys, s’enfronten a més de 40 anys de presó. El fiscal considera que tots ells són cooperadors necessaris de les violacions i un d'ells també autor. Per això els fa responsables de les tres agressions sexuals a l’interior de la nau.

La Fiscalia explica que els fets van passar la matinada del 3 de febrer del 2019 quan la víctima –que llavors tenia 18 anys– va sortir d’un local d’oci nocturn i un home que no s’ha pogut identificar durant la investigació la va agafar pel coll, la va posar contra la paret i li va apujar la dessuadora. La va agredir tocant-li el cos i introduint-li un dit a la vagina. El fiscal assegura que la noia es va quedar “sense capacitat de reacció” i que l’home la va portar, contra la seva voluntat, a la nau abandonada on hi havia els quatre acusats i un cinquè que està fugat des de finals de febrer del 2019, quan no es va presentar al jutjat.

Un cop dins la nau, la Fiscalia afegeix que l’home no identificat va comunicar a la resta la intenció de tornar a violar la noia. “Ella estava a escassos metres de tots ells, que observaven el seu estat lamentable: arraulida a terra, completament atordida i amb una por intensa”, descriu, fins al punt que s’havia orinat a sobre. Aquell home la va portar a una habitació separada de la sala principal per una cortina on la va penetrar i la va obligar a fer-li una fel·lació. Quan ell va sortir, un segon home no identificat durant la investigació va entrar i va cometre la mateixa agressió sexual. L’escena també la va repetir un dels quatre acusats.

Aquest últim va dir a la noia, que estava en estat de xoc, que es vestís i va treure-la de la nau agafant-la pel braç. A fora al carrer ella va córrer cap a un cotxe que passava i va demanar auxili als ocupants, que la van portar a la policia de Sabadell. Tant ella com els ocupants van reconèixer davant el jutge d’instrucció l’home que l’havia tret de la nau, que va ser el primer que va entrar a la presó. Dos més dels que jutjaran també són a la presó de manera preventiva.

Quatre delictes d’agressió

En la seva qualificació dels fets, el fiscal parla de quatre delictes d’agressió sexual amb penetració: el primer a fora del local d’oci nocturn i els altres tres dins la nau. Tot i que en tres dels delictes els autors no s’han localitzat –són els dos homes no identificats–, als quatre acusats se’ls considera còmplices de les tres violacions a l’interior de la nau i un d’ells també autor. La Fiscalia demana que se’ls condemni amb l’article 180.1.2 del Codi Penal, que recull les agressions sexuals que es cometen “per l’actuació conjunta de dues o més persones”.

La petició per a tres dels acusats, un com a autor i cooperador i els altres dos com a cooperadors, és de 40 anys i mig de presó (13 anys i mig per cadascuna de les tres violacions dins la nau). Per al quart, com a cooperador, és de 37 anys i mig (12 anys i mig per cadascuna). El fiscal vol que una part de la condemna s’executi a Espanya i que la resta se substitueixi per l’expulsió, amb la prohibició de tornar durant 10 anys. També demana que entre tots paguin 60.000 euros d’indemnització a la víctima pels danys físics, psíquics i morals. La noia pateix estrès posttraumàtic.

stats