Educació
Societat 04/10/2012

Wert crispa l'escola catalana

La proposta de subvencionar escoles privades perquè escolaritzin en castellà aixeca crítiques a tota la comunitat educativa

Sònia Sánchez
1 min
TRENCAR EL MODEL  El ministre d'Educació vol establir convenis amb centres privats per escolaritzar en castellà els alumnes que ho demanin.

BarcelonaL'endemà d'acusar les escoles catalanes d'atiar l'independentisme, la proposta del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, de subvencionar escoles privades perquè escolaritzin en castellà a Catalunya i Balears ha crispat tots els sectors de la comunitat educativa.

A més del contundent rebuig de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i del president de la Generalitat, Artur Mas, la mesura va aixecar dures crítiques de la plataforma Som Escola, que agrupa tots els representants de la comunitat educativa, i l'Associació de mestres Rosa Sensat, entre d'altres.

Alhora, els juristes consultats per l'ARA posen en dubte la viabilitat legal de la mesura. La interpreten com un reconeixement que l'estat no pot forçar la imposició del castellà en el sistema públic català.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium

stats