Mèdia 05/12/2012

L'ARA regala aquest dijous l'adhesiu 'L'escola en català, ara i sempre'

Trobareu un exemplar de l'adhesiu, que parteix d'un cartell noucentista de Josep Obiols, amb cada diari, al vostre quiosc

Ara
1 min
Adhesiu 'L'escola en català ARA i sempre'

BarcelonaDavant la llei Wert, que intenta liquidar la immersió lingüística a Catalunya, aquest dijous, 6 de desembre, l'ARA regala amb cada exemplar un adhesiu que reivindica l'escola en català.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'adhesiu és una revisió feta per l'equip del diari a partir d'un cartell original del 1920, obra del pintor noucentista Josep Obiols. Si bé aleshores el lema que acompanyava el vailet que va a escola era “Ja sou de l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana?”, ara s'ha substituït per “L'escola en català, ara i sempre”, un recordatori de la llarga tradició que empara l'ensenyament en la llengua pròpia del país. L'adhesiu fa 10x15 centímetres.

L'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana va ser una entitat creada l'any 1898 amb la voluntat d'impulsar aquesta llengua a l'escola. La seva activitat es va estendre fins a finals de la República i va anar guanyant pes a mesura que el catalanisme s'anava fent fort durant el primer terç del segle XX.

stats