Política 12/07/2016

Homs i Rajoy es reuneixen a la Moncloa per abordar la investidura

El portaveu de l'antiga Convergència volia una trobada discreta en que, entre altres assumptes, han de tractar si tindran grup parlamentari

Ferran Casas
1 min
El cap de files del nou PDC a Madrid, Francesc Homs

MadridMariano Rajoy i Francesc Homs s'han reunit aquest vespre al Palau de la Moncloa per abordar la investidura segons que ha pogut saber l'ARA. El portaveu sobiranista volia una reunió discreta i per això ha evitat els mitjans de comunicació. Damunt la taula la governabilitat de l'estat i la posició de la nova CDC en aquesta legislatura però també la possibilitat de que el PP i el PSOE socorrin als nacionalistes per tenir grup parlamentari al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy s'ha reunit aquest dimarts al matí amb Albert Rivera i a la tarda amb Pablo Iglesias al Congrés. Dimecres al matí ho farà amb el líder del PSOE Pedro Sánchez i, segons fonts del PP, estava previst que abans ho fes amb Homs. De la cambra baixa ha marxat, segons els seus col·laboradors al Palau de la Moncloa, on hauria rebut a Francesc Homs, que dimecres al migdia informarà de la reunió en una roda de premsa a Barcelona. Homs té poc marge. En campanya, l'antiga CDC va posar quinze condicions per investir qualsevol president, entre elles el referèndum i fer fora Rajoy.

Demà el mateix cap de files de Convergència a Madrid oferirà una roda de premsa per explicar el seu contacte amb el president espanyol en funcions. Ho anunciat el mateix Homs en un tuit: "Demà faré roda de premsa per oferir la meva impressió de les converses que he mantingut aquests dies pràcticament amb tothom. Alt tan per cent de terceres eleccions....".

stats