Política 12/07/2016

Rivera es planteja ara abstenir-se a la investidura de Rajoy

El líder de Ciutadans ha "refet ponts" amb el del PP i es planteja cedir en pro de la governabilitat. Ha convocat l'executiva del partit per decidir el sentit del vot

Ferran Casas
2 min
Mariano Rajoy i Albert Rivera

MadridAlbert Rivera i Mariano Rajoy han "refet els ponts" després d'una hora i mitja de reunió al Congrés dels Diputats. La trobada ha estat, segons el líder de Ciutadans, "constructiva" i ha "obert els ponts i el diàleg" en una legislatura que ha d'estar "carregada d'oportunitats". Rivera havia dit en campanya que no donaria suport ni per activa ni per passiva a un govern presidit per Rajoy, però aquesta posició s'ha matisat fins al punt que dimecres ha convocat l'executiva del partit per plantejar-se una hipotètica abstenció a la investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No està, per ara, plantejat el vot a favor perquè Rivera sosté que si el PSOE no participa al govern i Rajoy segueix sent president ell es limitarà a fer "una oposició constructiva".

El líder liberal ha recordat que ell volia un govern a tres "constitucionalista" però que aquest intent "no té sortida", vista la posició del PSOE i el PP. "Com que no podrà ser aquest govern estarem a l’oposició, una oposició constructiva", ha afirmat al Congrés. En la trobada no han parlat de la mesa del Congrés però sí del sostre de dèficit i els pressupostos que s'han de tramitar a la tardor.

"Estem abocats a entendre’ns i deixar de banda les posicions maximalistes. Tots hem de cedir, els espanyols s’ho mereixen", ha proclamat, i ha advertit que les terceres eleccions "no són una opció".

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat que la trobada entre Rajoy i Rivera és "una primera presa de contacte" però s'ha mostrat optimista "per l'interès compartit de no repetir eleccions". No ha afirmat si, per a ells, l'abstenció de Ciutadans és suficient, atès que seguiria sent necessari que també s'abstingués el PSOE per investir Mariano Rajoy.

stats