Economia 25/09/2015

Cap risc de 'corralito': l'explicació dels furgons que van aparèixer al Banc d'Espanya

El Banc d'Espanya nega que hi hagi res d'anormal i ho vincula al pont de la Mercè

àlex Font Manté
1 min
Furgons davant del Banc d'Espanya, aquest dimecres

BarcelonaLa relliscada de Luis María Linde, que dilluns va obrir la porta que es produeixi un 'corralito' en cas d'independència unilateral a Catalunya, va provocar les sospites d'alguns ciutadans quan aquesta setmana van veure un comboi de nombrosos furgons a la seu barcelonina del Banc d'Espanya, a plaça Catalunya. Les fotografies i els vídeos es van escampar amb rapidesa per les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això va ser dimecres. Aquest divendres, però, la cosa ha anat a més. 'El Confidencial' assegura en una notícia que el Banc d'Espanya ha creat un dispositiu especial per garantir que els caixers catalans no es quedin sense diners a partir del 28-S.

Segons el Banc d'Espanya, tot això és fals. És cert que hi ha hagut retirades de diners de la seu barcelonina del Banc d'Espanya per poder abastir els caixers de la capital catalana –és per això que es va produir una concentració de tants furgons dimecres passat–. Però l'explicació és molt més mundana.

"Amb el pont de la Mercè, els bancs comercials estan aplegant diners perquè els caixers automàtics tinguin prou metàl·lic", expliquen des del Banc d'Espanya. El fet que el pont de la Mercè hagi coincidit amb el pagament de nòmines i de pensions ha obligat a reforçar les remeses que habitualment es fan a les sucursals bancàries, però, segons el Banc d'Espanya, "no hi ha res que surti del que és normal".

Les informacions que vinculen l'aparició dels furgons al veritable risc de 'corralito' demostren la magnitud de la relliscada de Linde. Sis economistes de prestigi, de fet, van demanar la dimissió del governador del Banc d'Espanya.

stats