Economia 21/03/2014

Es ven mansió de luxe (imprescindible pagar amb 'bitcoins')

Un anònim paga 800 'bitcoins', més de 360.000 euros, per una vil·la a la costa de Bali. L'operació amb la polèmica moneda virtual es va fer en només una hora

Ara
2 min
La vila pagada amb bitcoins a Bali

BarcelonaEl 'bitcoin', la polèmica moneda virtual, era coneguda fins ara com a valor refugi en moments de poca confiança en les economies reals. Els seus fans també acostumen a fer petits pagaments a botigues 'online' especialitzades que admeten la divisa. Però no és gens habitual fer-hi grans compres. I menys de sis dígits. Un comprador anònim ha pagat, però, una casa de luxe a la costa sud de Bali amb una petita transacció. Ha pagat 800 'bitcoins', més de 362.000 euros. L'operació es va fer el 19 de febrer en només una hora.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Si ho haguéssim fet a través de transferències bancàries normals, hauríem tardat uns dies o una setmana", ha explica al 'Wall Street Journal' Ronny Tome, l'agent immobiliari alemany que ha venut la mansió. Els diners immediatament es van canviar a dòlars. "No prenem grans riscos", ha afegit. La transacció es va fer a través del mercat de béns de luxe BitPremier, que només admet pagaments en 'bitcoins', segons ha revelat la web especialitzada Coin Desk.

El complex està situat a Seminyak, una àrea residencial de luxe a la costa de Bali, amb jardins i una piscina privada. Encara hi ha tres cases més en venda, que es poden comprar des d'aquesta web.

BitPremier també ha venut un Ford Mustang de 1968 per 131 'bitcoins', una pintura de l'actor Jack Nicholson per 20 'bitcoins' i un logo de Batman utilitzat com a suport en una de les pel·lícules per gairebé 5 'bitcoins'.

Els preus del 'bitcoin' van caure en picat al febrer després que Mt. Gox, una de les principals plataformes per operar amb aquesta divisa, desaparegués sense deixar rastre.

stats