Economia 14/08/2019

L'Íbex-35 toca mínims anuals i torna al nivell de finals del 2018

Nerviosisme en els mercats davant la successió de males notícies econòmiques

Ara
1 min
L’Íbex-35 toca mínims anuals

BarcelonaL'escalada borsària que ha fet l'Íbex-35 durant el 2019 ja és història. La caiguda d'aquest dimecres, que ha fregat el 2%, ha deixat el selectiu espanyol en mínims de l'any i l'equipara a la situació amb què va tancar l'any passat: aleshores estava en els 8.539 punts i ahir es quedava en els 8.522.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest mínim anual arriba després que les últimes setmanes s'han succeït les males notícies econòmiques. D'una banda, l'arribada a Downing Street de Boris Johnson acosta l'escenari d'un Brexit dur, que els inversors temen perquè podria anar acompanyat d'aranzels i dificultats laborals i regulatòries. A més, la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina ha viscut nous episodis i, tot i el tímid desglaç d'aquesta mateixa setmana, l'acord continua lluny. En aquest context, la victòria del peronisme en unes eleccions a l'Argentina que anticipen un triomf electoral a l'octubre han despertat velles temences dels mercats respecte a la possibilitat de no recuperar els diners prestats al país. Les dades de creixement d'Alemanya i la Unió Europa han arrodonit el mes negre de la borsa espanyola.

Entre les empreses que han caigut més en borsa aquest 2019 n'hi ha dues de catalanes. Els dos bancs, CaixaBank i Sabadell, arrosseguen fortes pèrdues: el primer cau un 34% des del gener, mentre que el segon ha perdut un 26% del seu valor. Cellnex, en plena etapa de noves inversions, és a l'altre extrem i és consolida com el millor valor de l'Íbex, amb un creixement del 64%.

stats