Patronals
Economia 02/02/2021

Josep González diu adeu a la presidència de Pimec després de 30 anys

El president proposa Antoni Cañete com el seu successor

2 min
El president de Pimec, Josep González.

BarcelonaDe caràcter immediat i irrevocable. El president de Pimec, Josep González, ha anunciat aquest dimarts que ja ha presentat la seva renúncia al capdavant de la patronal catalana i que convoca eleccions per al 23 de febrer per escollir el seu successor. Com va avançar l'ARA, feia mesos que el dirigent preparava el seu relleu, però ell mateix ha admès que els entrebancs de la pandèmia han retardat aquest procés. González també ha sigut transparent al dir qui vol com a nou president de Pimec: Antoni Cañete. L'actual secretari general de l'organització empresarial és el candidat escollit per substituir-lo i, en cas que no es presenti cap altra candidatura abans del 12 de febrer, seria nomenat president de facto a partir d'aquesta data.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És una decisió meditada que prenc ara sense cap pressió ni crisi pel mig", ha insistit González. El president sortint de Pimec, que ha ocupat el càrrec durant les últimes tres dècades, ha recordat que a l'inici d'aquest mandat, fa tres anys, ja va plantejar que podria ser l'últim. L'aproximació de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer, ha afegit, també l'ha empès a avançar el procés per escollir un nou president per a Pimec. Tot i així, no es desvincularà del tot de l'entitat, ja que ocuparà el càrrec de president de la Fundació Pimec, que es dedica a projectes relacionats amb la diversitat i la integració dins les empreses.

Com a balanç dels 30 anys al capdavant de la patronal, González ha remarcat que marxa deixant uns resultats econòmics bons. El 2020 Pimec va assolir uns ingressos de més de 16 milions d'euros, un nivell similar als del 2019, i va tancar l'exercici amb un resultat net de mig milió d'euros. "Tinc la sensació d'haver fet una bona feina", ha assegurat. Entre els seus principals cavalls de batalla, ha destacat la representativitat de Pimec en els diferents organismes i taules de negociació a Catalunya. Les tensions per aquest instrument van provocar un litigi històric amb Foment que finalment es va resoldre amb un acord el 2019. González, però, ha reconegut que Pimec encara ha de lluitar per incrementar la representativitat a nivell estatal. "No hi ha pedra que no es resisteixi", ha insistit.

"Espero que no hi hagi una candidatura independentista"

Sobre la possibilitat que una candidatura independentista es presenti a les eleccions a la presidència de Pimec (com va passar en el cas de la Cambra), el president sortint ha desitjat que no es repeteixi aquest moviment. "Nosaltres no hem fet mai política, fem política econòmica. D'altres fan política partidista i no m’agradaria que el nostre esperit d’ajudar les empreses es veiés distorsionat per altres intencions", ha reblat González.

stats