Economia 05/09/2018

Manuel Valls serà professor de "processos migratoris" a Esade durant aquest curs

L'ex primer ministre francès impartirà una assignatura a la facultat de dret de l'escola de negocis

Paula Solanas
2 min
Manuel Valls, en una imatge d’arxiu, participant en un acte del Partit Socialista.

BarcelonaL'ex primer ministre francès, Manuel Valls, serà professor a l'escola de negocis Esade durant el curs 2018-2019, segons ha explicat el propi centre universitari en un comunicat. El polític impartirà l'assignatura 'Processos migratoris i geografia urbana' al quart curs del grau de dret després de signar un acord de col·laboració amb l'escola de negocis barcelonina.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El degà de l'Esade Law School, Eduardo Berché, ha explicat que la incorporació de Valls al programa del grau de dret permetrà que els alumnes "puguin viure l'experiència única d'aprendre i conèixer la visió d'una persona que ha estat en la primera línia de la política internacional".

Per al degà, la presència de "líders globals" al programa "acosta el coneixement a la pràctica, impulsa la reflexió i el debat a classe sobre les principals qüestions d'ordre global del moment i permet als alumnes estar millor preparats per als futurs reptes professionals".

Valls encara no ha confirmar si serà el pròxim candidat de Ciutadans a les eleccions municipals de Barcelona. No obstant, el primer que destaca Esade del seu currículum després de la seva llicenciatura en Història a la Universitat de París I Tolbiac és que l'ex primer ministre francès va ser alcalde d'Évry i "coneix de primera mà els reptes de la política municipal".

Abans de ser primer ministre de França, Valls també va ocupar el càrrec de ministre de l'Interior al govern del socialista François Hollande. Com a titular d'aquesta cartera, va impulsar una política molt dura amb la immigració i va fer declaracions impopulars contra el poble gitano. Per exemple, Valls va afirmar que els gitanos de Romania i Bulgària no tenien lloc a França.

L'assignatura que impartirà Valls a Esade "abraçarà el repte de la immigració a Europa, la seva resposta i com afecte els models de ciutat", en paraules del mateix polític francès. Així doncs, analitzarà els processos migratoris, en particular en el context de la Unió Europea i les diferents política d'integració que han aplicat els governs comunitaris. En total, seran deu sessions en què els alumnes d'Esade escoltaran les experiències de Valls en aquest àmbit.

stats