Economia 29/02/2020

L’Íbex-35 tanca la pitjor setmana des del maig de 2010

La Fed obre la porta a abaixar els tipus d'interès

Elisabet Escriche
2 min
Un inversor observa les cotitzacions a les pantalles de la borsa de Pequín.

BarcelonaLa por al Covid-19 no només s’ha estès entre els diferents esdeveniments econòmics amb la cancel·lació de congressos com el Saló de l'Automòbil de Ginebra, sinó que també s’ha apoderat de les borses europees i mundials. L’Íbex-35 va tancar ahir la seva pitjor setmana des del maig del 2010 acumulant una caiguda de l’11,8%. Però la baixada de la jornada d’ahir va ser inferior al 2,9% i va quedar per sota dels 9.000 punts (8.723).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup d’aerolínies IAG, on hi ha entre altres Iberia, British Airways i Vueling, va ser, com dijous, el valor que més va baixar, amb una caiguda del 8,8%. La companyia farmacèutica especialitzada en derivats de la sang Grifols la va seguir amb un -6,7%, i la tercera en termes negatius va ser Telefónica, amb un -6%. La resta de les principals borses europees van seguir la mateixa tònica que l’espanyola i van tancar en vermell. L’índex FTSE MIB, el de referència a Itàlia, va experimentar una caiguda del 3,6%, a Alemanya va ser del 3,9% i a França del 3,4%.

Possible baixada dels tipus d'interès

Els índexs borsaris dels Estats Units també van seguir els mateixos passos. El Dow Jones acumulava unes pèrdues superiors al 3% a mig matí tot i que finalment va tancar amb una caiguda del 1,4%. El grau de preocupació existent als Estats Units amb aquesta crisi de salut va portar ahir la Reserva Federal (la Fed, el regulador bancari del país) a anunciar que es plantejava fins i tot abaixar els tipus per ajudar l’economia: “Farem servir les nostres eines i actuarem de la manera més adequada per donar suport a l’economia”, va afirmar l’organisme en un comunicat.

stats