Setmana negra d’EROs: H&M acomiadarà 232 empleats a Catalunya

La cadena sueca de moda vol tancar set de les dinou botigues

2 min
Una botiga de H&M

BarcelonaLa cadena de moda H&M vol acomiadar 232 treballadors i tancar set dels dinou establiments que té a Catalunya, segons ha pogut saber l’ARA. L’anunci del grup suec se suma als expedients de regulació d’ocupació (ERO) de CaixaBank i BBVA d'aquesta setmana, que sumats afectarien gairebé 2.000 treballadors catalans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La direcció d’H&M s'ha reunit aquest divendres amb el comitè d’empresa de la companyia per detallar-li les condicions inicials de l’ERO que afectarà tota la plantilla del grup a Espanya. En total, els empleats afectats seran 1.100 a nivell espanyol. Comissions Obreres, el sindicat majoritari al comitè, ha qualificat d'"inacceptable" la proposta de la direcció, segons un comunicat emès aquest divendres.

Pel que fa a Catalunya, els 232 llocs de feina que la direcció vol eliminar representen més d’una quarta part de la plantilla, que és d’unes 800 persones. La gran part d’acomiadaments es produiran en els set establiments de la marca que la direcció preveu tancar, dels dinou que el grup opera arreu del territori català. Excepte les botigues del carrer Major de Terrassa i l’avinguda Sant Jordi de Reus, la resta d’establiments que hauran d’abaixar la persiana són a Barcelona: a la Rambla, a la Diagonal amb Numància, al centre comercial Diagonal Mar i els dos del Portal de l’Àngel.

Des de Comissions Obreres insisteixen que la negociació tot just comença i que intentaran reduir al màxim el nombre d’acomiadaments i tancaments, potenciar les baixes voluntàries i insistir en la formació dels treballadors. Davant de la proposta, però, el sindicat estudia mobilitzacions en tots els centres de treball del grup per al dia 6 de maig. 

Tercer ERO massiu en set dies

L’ERO d’H&M se suma als que aquesta setmana han presentat dos dels principals bancs de Catalunya: CaixaBank i BBVA. El primer va anunciar dimarts una reducció de plantilla de 8.291 persones a tot l’Estat, dels quals 752 a Catalunya, mentre que l’entitat d’origen basc vol tancar 204 sucursals al Principat i acomiadar uns 1.200 empleats catalans dels 3.800 que vol fer fora a nivell espanyol.

A més, l’empresa alemanya Bosch va pactar amb els treballadors el tancament de la seva planta a Lliçà d’Amunt, que suposarà la pèrdua de 336 llocs de feina.

stats