Economia 05/12/2019

La vaga a França obliga a cancel·lar una cinquantena de vols a Catalunya

L'aturada també paralitza els trens de llarga distància i alta velocitat

Leandre Ibar
1 min
Un grup de persones esperen saber si el seu vol ha estat cancel·lat a l'aeroport de París

BarcelonaLa jornada de vaga convocada aquest dijous a França per protestar contra la reforma de les pensions ha tingut afectacions directes en els transports amb Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Passades les 15.45 de la tarda, l'aeroport de Barcelona presentava un total de 48 vols cancel·lats, 25 dels quals eren sortides des del Prat, i 23, arribades des d'altres destinacions. La majoria d'aquests vols eren rutes directes amb aeroports francesos o a altres països que han de travessar l'espai aeri gal. A aquestes cancel·lacions cal afegir-n'hi una altra a Girona.

A més, el Prat també registrava a la mateixa hora 25 vols més amb retard, entre sortides i arribades.

Afectacions als trens

L'operador ferroviari francès SNCF ha cancel·lat tots els trens d'alta velocitat i llarga distància entre Barcelona i altres ciutats franceses com ara Perpinyà, París o Marsella. Per la seva banda, Renfe va avisar ahir que els serveis de les línies R3 i R11 acabarien, respectivament, a Puigcerdà i a Portbou. La companyia ferroviària preveu que els combois no puguin arribar a les destinacions finals de la Tor de Querol i Cervera de la Marenda, en territori francès.

Durant tot el dijous, empleats públics com professors, personal sanitari i treballadors de transport públic estan cridats a aturar l'activitat pels principals sindicats francesos. L'objectiu de la vaga és pressionar el president del país, Emmanuel Macron, perquè retiri el projecte de reforma de pensions, que busca crear un sistema unificat i acabar amb els 42 règims socials de cotització que hi ha actualment. El govern preveu que les manifestacions, a les quals s'afegiran estudiants i els armilles grogues, acabin amb enfrontaments amb la policia.

stats