Esports 22/03/2021

Abidal explica el retorn frustrat de Neymar i com Bartomeu va tirar pel dret amb Valverde

L'exsecretari tècnic del Barça trenca el seu silenci en una entrevista al rotatiu britànic 'The Telegraph'

ARA
2 min
Eric Abidal votant la pròxima junta del Barça.

BarcelonaÉric Abidal, que va ser secretari tècnic del Barça entre el 2018 i el 2020, ha trencat el seu silenci en una entrevista publicada pel rotatiu britànic The Telegraph. El francès dona el seu parer sobre alguna de les decisions que més van marcar l'actualitat esportiva de l'entitat les últimes temporades. Abidal explica que el desembre del 2018 va aconsellar al llavors president Josep Maria Bartomeu que, segons un exhaustiu treball d'anàlisi, la seva recomanació era que Ernesto Valverde no continués a la banqueta del Barça. "Em va dir que no, que no era una decisió fàcil. I no només això, sinó que dos mesos després [llavors encara no havia tingut lloc la desfeta d'Anfield] el va renovar, just el contrari del que jo havia suggerit. Per descomptat, vaig acceptar la decisió i vaig seguir donant tot el meu suport a l'entrenador, però va ser una decisió una mica estranya per a mi".

Valverde acabaria sent acomiadat de males maneres la temporada següent, el gener del 2020. En aquest sentit, Abidal reconeix que va tenir converses amb Maurcio Pochettino per fitxar-lo com a entrenador del Barça. "Li vaig dir a la directiva que havíem de portar el millor entrenador que poguéssim. Malgrat que ell hagués estat abans a l'Espanyol, jo havia de pensar en fer la meva feina i no en això. Jo volia el millor per al Barça i ell és un dels millors. Va arribar a la final de la Lliga de Campions amb el Tottenham, amb una bona filosofia de joc i d'entrenament". En aquest sentit, Abidal explica que tenia una llista de candidats per dirigir el Barça en què, a banda de Pochettino, també hi havia els noms de Massimiliano Allegri, Xavi Hernández i Quique Setién.

L'ex secretari tècnic blaugrana també explica en l'entrevista que l'estiu del 2019, una setmana i escaig abans del tancament del mercat de fitxatges, va ser a París conversant amb el director tècnic del PSG, Leonardo, per negociar el retorn de Neymar. Abidal assegura: "Si no haguéssim fitxat Griezmann abans, estic 100% convençut que hauríem portat Neymar". Respecte les polèmiques judicials del brasiler amb el club, un dels arguments que pesaven en contra del retorn del brasiler, se'n desmarca: "Jo no estava al club quan van començar aquestes disputes".

Entre altres temes, el francès també parla de l'episodi polèmic amb Messi, amb qui anys abans havien sigut companys a la gespa, derivat de l'esmentat acomiadament de Valverde. "No he d'arreglar res amb ell: la nostra relació no ha canviat des del meu punt de vista. Des de la seva perspectiva, no ho sé. Però, per a mi, el tema va quedar tancat. Hem intercanviat alguns missatges i ja sap què penso. No volia convertir una petita situació en un afer global i que això afectés tot el club".

stats