Apunts en calent: ¿Voleu dir que el PSG necessita Messi per dominar Europa?

Mbappé es corona en un Camp Nou buit de vida

2 min
Messi, capcot, al partit contra el PSG.

BarcelonaCompetir a curt termini. El Barça de Koeman és un equip petit quan s’enfronta als millors. El PSG va aprofundir en la sensació de fa una setmana a Sevilla. Els culers poden gastar bones maneres amb el 4-3-3 i treure partit a punts de llum com Pedri o De Jong, però només contra rivals inferiors. Per això la Lliga està complicada, la Copa costa amunt i la Champions, directament en japonès. Pensar en la remuntada al Parc dels Prínceps és fer-se mal. Tant com comprovar que potser és millor que Messi plegui si vol tornar a competir per tot a curt termini.

Un cop d'efecte minúscul. Si Piqué havia pressionat tant per curar-se no era precisament per ser suplent. I Koeman, que opina que no té prou defenses des que va assumir el càrrec, va retornar-lo a l'eix en la primera ocasió que va tenir. Més prim i igual de manaire que sempre, el barceloní va aportar el punt de tensió que es necessita a les grans cites. Aquell crit que va faltar, com va dir Griezmann, a la final de la Supercopa. Un cop d'efecte, sí, però limitat a l'aspecte anímic. El Barça, ja s'ha vist, necessita molt més que recuperar un nom clau a poques hores d'enfrontar-se a un gegant europeu.

El cromo equivocat. Va ser Dembélé i no Mbappé l'escollit pel Barça quan Neymar va decidir marxar a París. I va ser Mbappé i no Dembélé el que va brillar en el primer Barça-PSG amb un a cada bàndol. Mentre un liderava l'avantguarda dels francesos i retratava la defensa culer amb un triplet sense despentinar-se, l'altre ofuscava els seus companys decidint malament en quasi tots els atacs i fallant una ocasió claríssima per fer el 2-0 en un moment clau. I això amb pilota, perquè sense ella no va ajudar prou per minimitzar les pujades de Kurzawa. Insuficient per al Mosquit just quan el club, que necessita estalviar en salaris, ha de decidir si el renova o no.

Una decisió injusta. La poca ajuda de Dembélé en defensa va fer estralls en Dest, l'aposta de Koeman per al lateral dret. Aposta defectuosa, tot s'ha de dir, ja que el nord-americà, entre el pes de la responsabilitat i els problemes físics, ha perdut l'espurna que tenia a principis de curs. Inexistent en atac i extremadament tou en defensa, l'ex de l'Ajax va jugar contra el PSG en el lloc de Mingueza, que venia de fer partits molt solvents al carril dret i oferia el seu repertori com a marcador per controlar les accions de Mbappé als dominis d'un minvat Piqué. Tothom menys l'entrenador havia vist que el de Santa Perpètua transmetia més seguretat.

stats