Barçagate
Esports 21/12/2022

El Barça perd un nou judici contra l''excompliance' del Barçagate

L'entitat blaugrana haurà d'abonar un bonus a Noelia Romero després del seu acomiadament

2 min
El pròleg perillós de 
 Noelia Romero

BarcelonaNou revés judicial per al Barça. L'entitat blaugrana ha perdut el tercer judici contra l'excompliance officer Noelia Romero arran del seu acomiadament com a represàlia per la seva investigació interna del cas Barçagate. L'antiga empleada del Barça, després de guanyar i aconseguir que el seu cessament es considerés improcedent –malgrat que la demanda inicial era considerar-lo nul–, va tornar a demandar el club per l'impagament del bonus anual, d'uns 22.000 euros. Ara la jutge ha tornat a donar la raó a la demandant i el Barça haurà de fer-li el pagament acordat. "S'ha fet justícia", ha admès a l'ARA Romero.

Mentre el judici pel Barçagate encara continua en fase d'instrucció, la magistrada del jutjat social número 18 de Barcelona, Inmaculada Prat, ha dictat sentència en un dels judicis perifèrics del cas. Noelia Romero va tornar a demandar per tercera vegada l'entitat culer i la jutge ha tornat a donar-li la raó. Romero va ser apartada de les seves funcions el juny del 2020 i posteriorment, l'agost del mateix any, va ser acomiadada. Primer Romero va guanyar el judici per la suspensió de feina i salari i, amb el seu cessament, les dues parts es van citar de nou al jutjat.

El magistrat social que va portar el cas va sentenciar que la decisió presa pel llavors president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, va ser una represàlia contra Romero per haver investigat el Barçagate –la contractació irregular d'un conglomerat d'empreses per fer seguiment i monitoratge de les xarxes socials i desprestigiar opositors de la junta, jugadors i empresaris catalans–. En una nova vista, ara per l'impagament del bonus anual a Romero, el jutge ha tornat a donar la raó a la demandant i el Barça li haurà de transferir els 22.000 euros corresponents després d'una vista que no va durar gaire més de mitja hora.

La sentència recalca la parcialitat de l'auditoria

En la sentència, a la qual ha tingut accés l'ARA, la jutge repassa els acords contractuals entre les dues parts i recalca que, malgrat que el Barça s'hi oposa, Romero és mereixedora del cobrament del citat complement. En l'escrit, hi ha una menció a l'auditoria de KMPG, que va encarregar Bartomeu "no com una prova pericial tècnica que pugui qualificar-se d'auditoria, sinó més aviat com una indagació sobre la conducta de l'actora". La sentència qualifica aquest informe com a "parcial". L'auditoria de KPMG ja va ser clau en el cas de l'acomiadament improcedent de Romero, que va costar al club gairebé 80.000 euros.

stats