Estils 22/10/2017

Tarantino sabia que Weinstein assetjava dones

En una entrevista al diari The New York Times, el director de cinema reconeix que “sabia prou coses” com per haver “fet més” del que va fer

Albert Castellví
2 min
Tarantino sabia que Weinstein assetjava dones

Quentin Tarantino sabia que Harvey Weinstein havia comès abusos sexuals. En una entrevista al diari The New York Times, el director de cinema reconeix que “sabia prou coses” com per haver “fet més” del que va fer. “No eren simples rumors. No era informació de segona mà. Sabia que havia fet un parell d’aquestes coses”, admet Tarantino. En concret, el cineasta estava al corrent del cas de l’actriu Mira Sorvino -amb qui va mantenir una relació sentimental entre el 1996 i el 1998-, que assegura que Weinstein li va fer un massatge que la va fer sentir “molt incòmoda”, i també era conscient que el productor havia arribat a un acord extrajudicial amb l’actriu Rose McGowan per evitar que el denunciés. Després que l’escàndol sortís a la llum, la intèrpret ha assegurat que Weinstein la va violar.

“Tant de bo hagués fet alguna cosa. Si hagués actuat com calia, no hauria tornat a treballar amb ell”, lamenta Tarantino. Moltes de les seves pel·lícules més conegudes -des de Reservoir dogs fins a Django desencadenat, passant per Pulp fiction o Kill Bill - van tenir la participació com a productor de Weinstein, ja fos a través de The Weinstein Company o de Miramax, la productora per a la qual va treballar fins al 2005. “Qualsevol cosa que pugui dir ara sonarà com una excusa de merda”, reconeix Tarantino, que està convençut que “qualsevol persona propera al Harvey havia d’haver sentit a parlar d’algun d’aquests incidents”.

D’altra banda, segons publicava aquest cap de setmana la revista Us Weekly, Weinstein ja ha abandonat, després de només una setmana, el programa de teràpia a què va anunciar que se sotmetria per corregir el seu comportament. Des que el 5 d’octubre The New York Times va treure a la llum aquest escàndol d’abusos sexuals, més de 60 dones ja l’han acusat.

stats