Estats Units

Stormy Daniels sobre la trobada sexual amb Trump: "Es va interposar entre jo i la porta, no de forma amenaçant"

L'actriu porno, un dels testimonis clau en el cas penal contra l'expresident, ha declarat aquest dimarts al tribunal de Manhattan

3 min
L’expresident dels Estats Units i ara candidat republicà, Donald Trump, a la sortida del judici pel cas Stormy Daniels.

WashingtonLa declaració de l'actriu Stormy Daniels aquest dimarts al tribunal de Manhattan ha estat tensa: el seu testimoni ha provocat diverses enganxades entre la defensa i l'acusació sobre el grau de detall que havia de donar sobre la seva relació amb l'expresident Donald Trump, i a més ha provocat la ira del magnat en diverses ocasions. Daniels ha explicat la relació sexual que va tenir amb Trump en un hotel el 2006 i per la qual després el magnat li va pagar 130.000 dòlars a canvi del seu silenci. L'actriu ha explicat que la seva idea era marxar sense que passes res, però que quan va sortir del lavabo de la suite Trump "es va interposar entre jo i la porta, no de forma amenaçant".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Daniels ha explicat que després de sopar amb l'expresident van anar a l'habitació d'ell. Quan ella va sortir del lavabo es va trobar Trump damunt del llit amb "uns bòxers i una samarreta". En aquell moment Daniels es va espantar, ja que la intenció del magnat era "molta clara", i la idea de Daniels era marxar. Després d'aquesta escena, l'actriu assegura que no anava ni drogada ni beguda, però que no és capaç de recordar molts dels detalls sobre com va acabar al llit de Trump. Daniels ha explicat que durant l'acte mirava al sostre i que no sabia com hi havia arribat. També ha explicat que Trump no va utilitzar preservatiu durant el coit i que tampoc en van parlar: "No vaig dir res de res".

L'actriu ha afirmat que va conèixer Trump va el 2006, quan el magnat va contactar amb ella a través del seu guardaespatlles. Llavors va ser quan van anar a sopar junts i després es va produir la trobada sexual descrita. El segon cop que es van tornar a veure en persona va ser el 2007, en una trobada breu on Trump va mostrar-se cordial amb ella. Des de llavors, ha assegurat l'actriu, no havia tornat a veure Trump fins a aquest dimarts quan ha entrat al tribunal de Manhattan.

Alguns dels detalls que ha revelat Daniels durant la seva compareixença han fet enfadar Trump. Per exemple, ha explicat que mentre sopava un dia amb Trump li va etzibar "Sempre ets així de groller? Sempre ets així d'arrogant i pompós? No saps ni com tenir una conversa". Segons explica el New York Times, aquesta frase ha estat contestada amb un "bullshit" de Trump clarament interpretable a partir del seu gest i el moviment dels llavis.

Una dècada després d'haver mantingut relacions, coincidint amb l'any de les eleccions presidencials del 2016, Daniels estava buscant vendre la seva història i va ser llavors quan Trump i Cohen van picar a la seva porta. Juntament amb el que en aquell moment era l'editor del The National Enquirer, David Pecker, estaven comprant tots els casos que poguessin tacar la imatge del candidat republicà de cara a les urnes, inclòs el de Daniels. Daniels, que ha assegurat que no li importaven els diners, va acceptar vendre'ls-hi la història per 130.000 dòlars, ja que li semblava "el millor que podia passar". Tot i que l'actriu assegura que no ho feia per diners, en un correu que havia enviat l'advocat de Daniels a Cohen, aquest es mostrava preocupat per si al final acabarien cobrant.

La qüestió del pagament és central dins dels 34 delictes que se li imputen a Trump. Pagar per comprar el silenci de Daniels no és considerat delicte, el que s'està jutjant és la posterior falsificació documental de com es va enregistrar aquesta operació. Com que en un inici va ser Cohen qui va pagar els 130.000 dòlars a Daniels, Trump després els hi va haver de retornar. Aquest reemborsament es va registrar com a "despeses legals", un fet que suposa també una falsificació i que la fiscalia consideren que està violant la llei de finançament electoral, ja que l'objectiu final era evitar un escàndol que podria danyar la imatge del candidat republicà de cara a les eleccions presidencials.

Les multes de Trump

L'altre testimoni clau que falta per declarar és Michael Cohen, el que en aquella època era l'advocat de Trump i qui es va encarregar personalment de fer arribar els 130.000 dòlars a Daniels. Tant Cohen com Daniels s'han convertit en els blancs de la ira de l'expresident, qui, un cop començat el judici, els va atacar a la seva xarxa social, Truth Social, etiquetant-los de "sòrdids" (sleazebags). Aquesta publicació, i tantes altres en referència al jurat, van suposar una violació de la prohibició (gag order) d'atacar els testimonis i membres del jurat que havia emès el jutge Juan M. Merchan contra el magnat. L'incompliment va costar una sanció de 9.000 dòlars al Trump, que aquesta setmana ha tornat a pagar una segona multa de 1.000 dòlars per tornar-se a saltar la gag order. En aquesta segona ocasió el jutge Merchan va amenaçar Trump amb la presó si tornava a violar la prohibició per tercera vegada.

El judici pel cas de Stormy Daniels és l'únic que té garanties de resoldre's abans de les eleccions. Els altres dos casos federals (el dels papers de Mar-A-Lago i el de l'assalt del Capitoli) i l'estatal per intentar canviar els resultats electorals de Geòrgia podrien acabar posposant-se fins més enllà de novembre.

stats