FICCIÓ
Mèdia 11/07/2017

Berto Romero narra l’aventura còmica de la paternitat

L’humorista explicarà les interioritats d’uns pares novells a ‘Mira lo que has hecho’, de Movistar+

Alejandra Palés
3 min
Berto Romero narra l’aventura  còmica de la paternitat

Barcelona“Aquesta és una comèdia feta des del cor”, assegura Berto Romero, el cap i la cara visible de 'Mira lo que has hecho', la seva primera sèrie per a Movistar+, en la qual desgrana amb ironia, però també amb versemblança, què implica l’arribada d’un fill per a una parella. Com si es tractés d’una versió lluminosa de 'Catastrophe', la ficció explica la “història d’amor quotidiana” entre la Sandra, una anestesista, i el Berto, una versió ficcionada de l’humorista: una parella estable que s’estrena en la paternitat. La sèrie -que es va acabar de filmar la setmana passada a les ordres de Carlos Therón- veurà la llum el febrer del 2018 i constarà de sis episodis de 30 minuts en la primera temporada, que promet no ser l’última, segons van avançar els seus creadors.

L’arribada del nen, el Lucas, portarà felicitat però també incerteses i preocupacions. Al Berto fictici el naixement l’obligarà a trobar un nou equilibri en la relació amb la seva dona, la seva família i la feina. Per a la Sandra, interpretada per l’actriu Eva Ugarte, l’experiència de la maternitat suposarà un petit terratrèmol en el seu sistema de valors, en part per la seva elevada autoexigència. “Quan ets pare la terra se t’obre sota els peus”, sentencia amb sorna Romero, que té tres fills a la vida real i que confessa que la paternitat sempre va ser part dels seus plans de futur. Adverteix, però, que totes les situacions de la sèrie són versions lliures de la realitat. “Volíem que tot el que aparegués a la sèrie sorgís d’experiències meves o dels altres guionistes perquè fos versemblant”, explica.

La cronologia de la primera temporada mostrarà el primer any i mig de vida del nadó, amb alguns salts endavant i endarrere en el temps que permetran saber més coses d’aquest pares primerencs.

Una comèdia sense respostes

Romero fuig de considerar 'Mira lo que has hecho' un manual d’autoajuda per a pares debutants. “Em fan molta ràbia! La sèrie no pretén establir càtedra ni donar cap resposta ni solució, al contrari”, assegura. La ficció vol retratar un moment de la vida de dues persones que l’humorista considera especialment interessant. “Tots els moments que són transcendents són molt graciosos perquè et posen en situacions en què suposadament has de fer les coses bé”. Per a l’humorista la sèrie explica la història de dues persones que volen assumir les seves responsabilitats i l’acaben cagant. “El que és bonic de la comèdia és mostrar la situació de tensió i de no saber què fer. No hi ha manuals per ser pares perquè ningú té la raó”, assenyala.

Un dels fets distintius de la sèrie és que en cap moment es veuran les cares dels nens que hi apareguin, ja que els creadors han volgut que la història estigués explicada sempre des del punt de vista dels adults. Del perquè s’ha adjudicat el personatge del pare, el xòuman assegura: “Hi ha coses que si les vols dir des del cor i les entranyes, les has d’explicar tu, i no per una qüestió d’ego”. De fet, confessa que de tots els personatges, el que més ha cuidat ha sigut el de la Sandra, a qui considera la gran protagonista de la sèrie. L’encarregada de donar-li vida, Eva Ugarte, que pràcticament debuta en el gènere de la comèdia, assegura que tant Romero com Carlos Therón, el director, li van donar ales per construir el paper i defineix el projecte com “un parc d’atraccions” del qual s’han “enamorat”.

Berto Romero i Eva Ugarte en un moment del rodatge amb el director Carlos Therón

Per conservar el to realista i naturalista, l’equip de la sèrie ha optat per buscar actors que no haguessin estat gaire sobreexposats. “La cerca es va fer sempre intentant buscar actors que fossin nous i que ens permetessin mantenir la idea de realitat”, especifica Romero. El repartiment combina noms desconeguts com el d’Anna Carreño o Jordi Aguilar amb el de veterans com Mariano Venancio i Chete Lera.

'Mira lo que has hecho', que està coproduïda per El Terrat, no serà l’última sèrie que Movistar+ rodarà a Barcelona. Al setembre, la plataforma anunciarà un nou projecte de ficció que es gravarà a la ciutat i que estarà ambientat en els anys de la Transició. Segons Domingo Corral, director de ficció original de Movistar+, encara estan buscant el projecte idoni per llançar-se a rodar la seva primera sèrie en català.

stats