'The bite': el nou drama de zombis dels creadors de 'The good wife' arriba a Movistar+

Audra McDonald i Taylor Schilling protagonitzen aquesta sàtira que entremescla comèdia, terror i covid

Àngel Català Nicolau
3 min
Audra McDonald i Taylor Schilling encarnen a dues veïnes que hauran de fer front a una variant mortal de la COVID.

BarcelonaThe bite, la nova ficció dels creadors de The good wife, Robert i Michelle King, arriba completa avui a Movistar+ un cop estrenada als Estats Units el 21 de maig del 2021 a Spectrum Originals. La primera temporada té sis episodis d’una durada aproximada de quaranta-cinc minuts cada un. El conegut tàndem de productors va rodar la sèrie durant la pandèmia provocada pel covid-19, una situació que han aprofitat per connectar amb l’actualitat i portar-la a l’extrem amb una ficció dramàtica que entremescla l’humor i el terror.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les protagonistes són la Rachel (Audra McDonald) i la Lily (Taylor Schilling), dues veïnes que hauran de fer front a una nova variant mortal del coronavirus mentre intenten seguir amb les seves feines des de casa. McDonald i Schilling són reconegudes per haver aparegut a The good fight (Amazon) i Orange is the new black (Netflix), respectivament.

The bite se situa nou mesos després que l’Organització Mundial de la Salut declarés la pandèmia mundial del coronavirus. En la sèrie, els Estats Units han decretat un nou confinament que obligarà les protagonistes a tancar-se soles a casa. Per una banda, hi ha la Rachel, una metge que ha de tractar els seus pacients a través de videotrucades, al mateix temps que intenta superar una crisi sentimental amb el seu marit, Zach (Steven Pasquale), que és fora de casa perquè se li ha encarregat estar al capdavant del Centre de Control de Malalties.

Al pis de sobre hi ha la Lily, una dona jove que es guanya la vida fent sessions en línia de sadomasoquisme i que, a més, té la missió de convèncer els seus clients que les habilitats a través de la pantalla són tant o més vàlides que en persona. Mentrestant, espera convertir-se en una autora d’èxit escrivint les seves pròpies vivències, però la preocupació que la seva família pugui descobrir la seva professió de dominatrix la turmenta.

Al començament tot sembla aparentment normal: la Rachel continua atenent pacients hipocondríacs i la Lily tracta de lidiar amb homes ansiosos de satisfer els seus desitjos sexuals. La situació comença a tensar-se quan un dels clients de la Rachel li manifesta que un home li ha mossegat el braç al metro. Estranyada per la baixa tensió corporal del pacient, la doctora observa que la mossegada està gangrenant ràpidament el braç fins que el converteix en un zombi famèlic que devora la seva dona. Esgarrifada pel que ha vist, truca al seu marit per posar-lo al corrent de la situació, quan de sobte rep un missatge que conté una gravació molt preocupant: una noia s’abalança violentament sobre un home en un parc aquàtic per mossegar-lo. La sèrie dona així el seu tret de sortida amb el que més la caracteritza: la mossegada.

Surrealisme per explicar la realitat

Davant d’un context d’incertesa amb el món exterior, The bite explora els problemes d’una societat amb desitjos frustrats en contraposició amb una idea de vida perfectament definida per la feina, la família, la salut i l'amor. La Lily i la Rachel representen aquests dos mons contraposats. Per una banda, la Lily veu com la seva vida trontolla quan el seu alter ego de dominatrix és revelat al món davant d’una societat que jutja el que surt de la norma. Per l’altra, la Rachel vol continuar aparentant la imatge de matrimoni feliç que pot superar qualsevol adversitat que se’ls presenti, però el seu desig carnal la porta a ser infidel al seu marit reiteradament. "Sembla una resposta perfecta a tot el que està succeint en el món en aquest moment. Encara que sigui un drama satíric, també hi ha moments reals en què t'enrius de les coses, i d’altres que t’horroritzen. Crec que The bite abasta tot això", explica McDonald.

Produïda per King Size Productions i coproduïda per Spectrum Originals i CBS Studios, The bite és una de les grans apostes de Movistar+ per a aquesta tardor. Els King ja són experts en introduir l’humor més absurd entre situacions dramàtiques, com per exemple a Braindead, Evil o The good fight. Algunes de les escenes violentes de la sèrie freguen el ridícul i recorden altres produccions com ara Santa Clarita Diet (Netflix), que mesclava el gore de sèrie B amb la quotidianitat d’una família benestant un barri residencial, o la mítica La família Adams, amb una mà zombi que té vida pròpia. L’equip de producció ha incorporat Liz Glotzer i Brooke Kennedy com a productores executives, que ja han participat com a productores i directores en les exitoses The good wife i Evil.

stats