Mèdia 19/04/2016

El Govern nega a la CCMA els 26 milions extres que li havia sol·licitat

La Corporació seguirà reclamant aquesta aportació que considera imprescindible per comprar nous continguts i avançar en la unificació de redaccions

Albert Castellví
2 min
El Govern nega a la CCMA els 26 milions extres que li havia sol·licitat

BarcelonaEl Govern no ha fet cas de la petició de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i no inclourà al seu projecte de pressupostos per al 2016 l'increment de 26 milions d'euros en la partida destinada a la Corporació que aquesta li havia sol·licitat. En una nota, la CCMA explica aquest dimarts que el Govern li ha comunicat que el seu pressupost es mantindrà estable en relació amb el 2015, de manera que el consell de govern de la Corporació haurà d'elaborar un nou avantprojecte de pressupostos que no contempli aquest increment.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La CCMA avança que "insistirà" al Parlament –l'organisme, que, en última instància, ha d'aprovar o no els pressupostos que presenti per l'executiu– perquè modifiqui la proposta del departament d'Economia i "doti la CCMA dels recursos necessaris per afrontar amb garanties el present i el futur".

Mentre això no passi, però, la Corporació es veurà obligada a "ajustar de nou la seva previsió de despesa per al 2016", una mesura que "afectarà inevitablement les previsions de continguts audiovisuals externs i les inversions tecnològiques i logístiques vinculades a obres". Entre aquestes inversions i ha l'adequació de la redacció d'informatius i d'esports de TV3 per tal que pugui acollir també els treballadors d'aquestes àrees de Catalunya Ràdio, tal com preveu el pla d'unificació de les redaccions de tots dos mitjans. La intenció del president de la Corporació, Brauli Duart, era que aquestes obres comencessin aquest mateix any, però probablement ara caldrà modificar el calendari.

Divendres passat, durant la seva compareixença davant la comissió parlamentària de control a la CCMA, la vicepresidenta –i presidenta en funcions– del consell de govern, Núria Llorach, havia qualificat d'"imprescindible" aquest increment en l'aportació del Govern per no "traspassar línies vermelles que afectarien els continguts i l'antena". En el seu comunicat d'aquest dimarts, la Corporació recorda que en els darrers anys ha vist reduït el seu pressupost en un terç i insisteix que l'ens es troba ara mateix "en una línia vermella que no s’ha de creuar per no entrar en una espiral d’alt risc per al servei que presten els mitjans públics".

Segons va detallar Llorach, l'avantprojecte de pressupost que havia aprovat el consell de govern de la CCMA –i que ara ha quedat desfasat– preveia passar dels 304,3 milions de l'any passat a 337. La major part d'aquest increment l'havia de cobrir el Govern amb aquest augment de 26 milions en la seva aportació, i la resta havia de procedir d'altres vies, principalment la publicitat, que segons la previsió del consell aquest any creixerà un 5%.

Aquest increment en la necessitat de recursos econòmics de la CCMA per al 2016 deriva, principalment, de l'augment de despesa prevista en el capítol de personal. L'any passat, la direcció i el comitè d'empresa van tancar un acord per retornar de manera progressiva el 5% de sou que s'havia retallat als treballadors des del 2013, i a més la Corporació haurà d'abonar també la segona paga extra als seus empleats, que com tots els treballadors públics la van recuperar ja l'any passat.

stats