Mèdia 08/02/2016

La 1 prova de reflotar la tarda amb ‘Cuestión de tiempo’

L’espai ocupa des d’avui la franja d’‘Esto es vida’, que desapareix de la graella

Núria Juanico
3 min
La presentadora de Cuestión de tiempo, Patricia Gaztañaga, entregarà les capses als destinataris, que hauran d’esperar un temps determinat abans d’obrir-les.

BarcelonaTelevisió Espanyola posa avui sobre la taula una nova carta per intentar salvar de les baixes audiències la franja vespertina de la seva graella. Ho farà amb Cuestión de tiempo, una barreja de talk show i reality presentat per Patricia Gaztañaga que enllaçarà temps i emocions. Inspirat en el format internacional Time box, el programa juga amb les incògnites amagades dins d’una dotzena de capses blanques. Cadascuna d’aquestes capses contindrà un objecte que una persona hi ha dipositat per a un amic, conegut o familiar. El receptor, però, no sabrà qui li envia la capsa ni la podrà obrir de seguida, ja que l’emissor decidirà quant de temps vol fer esperar al destinatari abans que pugui descobrir-ne el contingut. Així, quan la capsa s’entregui a la persona en qüestió, s’activarà un temporitzador que indicarà el temps restant fins al moment d’obertura. Cada entrega del programa girarà al voltant de tres històries.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Produït per TVE i Grupo Secuoya, aquest nou espai televisiu seguirà el procés des que cada persona rep la caixa fins que el temps s’esgota i la pot obrir. Així, el programa parlarà amb els destinataris mentre esperen hores, dies, setmanes, mesos i, fins i tot en alguns casos, un any sencer. Durant aquest temps, els receptors faran hipòtesis sobre qui els pot haver enviat el paquet i què els agradaria trobar-hi a dins. A la intriga sobre el contingut de cada capsa s’hi sumarà el fet que, durant el temps d’espera, la vida de l’emissor i el receptor pot canviar substancialment, de manera que l’obertura del paquet pot tenir efectes inesperats. Amb els sentiments com a element principal, el programa relatarà les històries de cada participant i la seva manera de conviure amb la capsa sense poder-ne veure el contingut. Les cases dels destinataris i els seus entorns quotidians seran els escenaris principals d’aquest nou projecte televisiu, que es nodrirà de les converses i les històries dels seus protagonistes.

Cuestión de tiempo implica l’aposta de TVE per un format nou, però també el retorn de Patricia Gaztañaga a una cadena d’àmbit estatal. La presentadora, coneguda sobretot per haver conduït durant sis anys El diario de Patricia a Antena 3, treballava fins ara a la televisió pública basca, ETB, on encapçalava el programa d’actualitat matinal Como en casa en ningún sitio.

Una franja maleïda

El nou programa de La 1 començarà a tres quarts de set de la tarda i s’emetrà a la franja de la graella que, fins ara, ocupava el magazín de salut Esto es vida. Aquest espai, que estava presentat per Cristina Lasvignes, es va estrenar a finals d’octubre, i al llarg d’aquests tres mesos en antena ha aconseguit unes xifres d’audiència discretes: 528.000 espectadors i un 5% de quota de pantalla al conjunt d’Espanya, mentre que a Catalunya s’ha quedat amb només 69.000 seguidors i un 4,1% de share.

Tot i això, aquesta no és la primera vegada que TVE prescindeix d’un espai ubicat a la franja vespertina de la seva programació. De fet, d’ençà que el 2012 va acabar la telenovel·la Amar en tiempos revueltos, que tenia de mitjana un 20,2% de quota a l’Estat, La 1 no ha aconseguit tornar a acostar-se a aquells resultats d’audiència. Durant els últims anys, la cadena ho ha intentat amb programes com Jugamos en casaJugamos en casa, encapçalat per Los Morancos; El legado, amb Ramon García com a presentador, i, fins i tot, amb el polèmic Entre todos, Entre todosque conduïa Toñi Moreno. Cap d’aquests espais, però, no ha servit a TVE com a alternativa per salvar la seva graella de tarda.

stats