Mèdia 18/09/2019

RTVE triarà a dit el seu pròxim representant a Eurovisió

L'últim cop que es va fer així va ser el 2015, amb Edurne

Ara
2 min
El terrassenc Miki Núñez interpretant 'La venda' a l'edició número 64 d'Eurovisió

BarcelonaRadiotelevisió Espanyola ha anunciat aquest dimecres que el representant espanyol al Festival d'Eurovisió 2020 serà designat internament, sense un procés de preselecció televisat com el que s'havia dut a terme durant els últims anys. En un comunicat, la corporació estatal ha avançat que "ja està treballant" per escollir l'intèrpret i la cançó que enviarà a Rotterdam, on se celebrarà el certamen els dies 12, 14 i 16 de maig.

RTVE recorda que aquest sistema de selecció ja s'havia utilitzat anteriorment. L'última vegada va ser el 2015, quan la cadena va escollir Edurne. Pastora Soler, l'any 2012, i El Sueño de Morfeo, el 2013, també van ser escollits a dit pels responsables de RTVE, tot i que en aquests dos casos els espectadors sí que van poder escollir la cançó.

En canvi, els últims quatre anys la selecció del representant espanyol a Eurovisió s'havia fet a través de programes especials en què es va donar veu als espectadors. El 2016 i el 2017 es va dur a terme un procés obert en què van acabar sent escollits, respectivament, Barei i Manel Navarro, i el 2018 i el 2019 la tria es va fer entre els concursants d''Operación Triunfo' (i van guanyar Amaia i Alfred, l'any passat, i Miki, en l'última edició).

La cadena no ha explicat els motius pels quals ha decidit canviar el sistema d'elecció, però en tot cas la tria directa no és una garantia de bons resultats. Pastora Soler va acabar en desè lloc (una posició que cap cantant espanyol ha millorat en els últims 15 anys), però en canvi El Sueño de Morfeo van caure a la 25a plaça, i Edurne a la 21a. Les coses, però, no han anat gaire millor amb la tria popular: Barei va ocupar el lloc 22, Manel Navarro va quedar últim, Alfred i Amaia van ser 23ns i Miki 22è.

stats