Tovallons negres 09/10/2023

'Business casual'

2 min
Unes sabates inadequades.

Per raons alienes al meu capteniment, aniré a un acte social que, no ho nego, em fa il·lusió, com a tots els eremites. Rebo ara mateix un e-mail de confirmació. El lloc d’on se surt, l’ordre del dia i com tornarem. L’acte s’ho val, no cal dir-ho. Al final de la carta hi diu: “Dress code: business casual”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Mare meva. Mai me les he vistes de més fresques. Business casual? Què deu ser? Entenc que volen impedir que gent com jo hi vagi amb el vestit negre de parada del mercat o amb el del casament a Las Vegas. Però què seria el business casual? Business seria de negocis. Això ho entenc. Però de negocis què és? No és el mateix un negoci al mercat del peix que un negoci a la fira del disc que un negoci al Silicon Valley. Entenc que volen dir “Business tercer sector”. Vestit jaqueta? Talons, però no vertiginosos? ¿El canvi climàtic podria recalcular el business?

Però què vol dir casual aplicat a business? Suposo que en homes és que et descordes la corbata o no te’n poses, tot i que camisa sí. En les dones, texans i americana? Però no samarreta de Nirvana. Esclar que Nirvana, avui, és casual. No és casual una samarreta d’uns que facin reggaeton. ¿Una motxilla de The North Face és casual si a dins hi portes l’ordinador? Si la duu Gwyneth Paltrow, sí? En mi, no? Si en una festa et diuen que el dress code és “de còctel” i tu consideres que el “de còctel” podria ser un business casual (la samarreta de Nirvana i vambes), ¿pots anar de còctel, dos punts, business casual?

Si hi ha business casual, hi ha xandall business? ¿Pot ser que el xandall business sigui el famós “arreglá pero informal” de tota la vida? El d’anar a l’híper. Ungles de color verd són casual? I de color vermell? Carmanyola a la mà és business casual? La T10 a la funda del mòbil és business? És casual? I els auriculars? Un got de cafè per emportar a la mà és un toc deliciosament business casual?

Empar Moliner és escriptora
stats