Política 21/05/2021

Ciutadans competeix amb Vox per judicialitzar l'acció del Govern

Carrizosa adverteix l'indepenentisme que "trobarà" els taronges "als tribunals i on faci falta"

2 min
Carlos Carrizosa al Parlament aquest matí

BarcelonaAquesta legislatura Ciutadans està entre l'espasa i la paret. Al flanc esquerre topa amb un PSC que el 14-F va aglutinar els seus votants del 2017, mentre que a la banda dreta Vox és l'opció més bel·ligerant. Davant d'aquest escenari, el líder del partit taronja, Carlos Carrizosa, ha maldat aquest divendres en la segona sessió del debat d'investidura per trobar el seu espai, i ho ha fet amb una intervenció contra l'independentisme similar a la que hores abans ja havia fet el líder de l'extrema dreta, Ignacio Garriga. Si el cap de llista de Vox ha defensat que serà "la principal oposició nacional en aquesta cambra, al carrer i als tribunals", Carrizosa ha tret pit d'haver denunciat l'expresident Quim Torra per haver penjat una pancarta en suport als presos polítics i ha formulat un advertiment en la mateixa línia: "Ens trobaran en aquest Parlament, al carrer, als tribunals i on faci falta".

"Per a la immensa majoria dels catalans la prioritat no és l'amnistia o l'autodeterminació, sinó tenir una feina o uns bons serveis públics", ha reivindicat, i ha recalcat que "el límit sempre ha de ser la llei, i no la voluntat popular", tal com havia defensat Aragonès en el seu discurs. Carrizosa, que va erigir-se en flagell de l'independentisme al Parlament els anys més intensos del Procés independentisme, ha rememorat aquest passat fent una al·lusió al ple del 6 i 7 de setembre, quan la cambra va aprovar les lleis del referèndum i de la transició nacional. També ha aprofitat el seu discurs per criticar la presència del president d'ERC, Oriol Junqueras, al ple i ha reclamat que no se li facin homenatges al Parlament sinó a la seu del seu partit perquè –ha dit– "va donar un cop d'estat".

En paral·lel, Carrizosa ha avançat el que serà la seva estratègia en aquesta legislatura: posar en qüestió el PSC, el seu principal competidor a les urnes. "Comprengui que jo em dirigeixi a vostè, i ho faré en moltes ocasions en aquesta legislatura", ha dit al líder socialista, Salvador Illa. El cap de llista de Cs ha reclamat al PSC "claredat", i ha censurat que "pretengui arribar a acords amb ERC". Per al dirigent taronja, Illa hauria de prioritzar estendre "ponts amb el constitucionalisme i no amb el separatisme", i també ha carregat contra TV3. Després que els socialistes reclamessin fer canvis a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Carrizosa ha retret al PSC que "la línia editorial de TV3 en els tripartits no va canviar ni un mil·límetre respecte als cànons nacionalistes". "A diferència dels socialistes, Cs té i tindrà la seva postura sobre TV3", ha etzibat.

stats